Suriyeli Çocukların Barış Dolu Dünya Hayali

Esed'in zulmünden kaçarak aileleri ve yakınlarıyla Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar barış dolu bir dünyada yaşamak istiyor Hassun:'23 Nisan Çocuk Bayramı'nda sevinmemiz gerekirken Suriye'de kardeşlerimizin ölmesine dayanamıyoruz. Birçok arkadaşımı savaşta kaybettim. Artık yeter, insanlar ölmesin.'

SALİM TAŞ - Esed'in zulmünden kaçarak aileleri ve yakınlarıyla birlikte Türkiye sığınan Suriyeli çocuklar barış dolu bir dünya talep ediyor.

Ülkelerinden uzakta olmanın, yakınlarını ve arkadaşlarını savaşta kaybetmenin acısını minik yüreklerinde taşıyan Suriyeli çocuklar, savaşın olmadığı, çocukların ölmediği ve özgürce koşturdukları güzel bir dünya umut ediyor.

Dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı buruk karşılayan Suriyeli çocuklar, doğdukları topraklara dönmek, ülkelerinin yeniden inşasında ve geleceğinde rol almak istiyor.

Savaş nedeniyle yarım kalan eğitimlerini Türkiye'de açılan okullarda sürdüren Suriyeli çocuklar, dünyanın artık Suriye'de yaşanan savaşa ve ölümlere artık 'Dur' demelerini beklediklerini dile getirdi.

Anne ve kardeşleriyle 3 yıl önce İdlib'ten kaçarak Türkiye'ye sığınan 13 yaşındaki Abdulrahman Neccar, Suriye'deki savaşın bitmesini ve çocukların ülkelerinde doya doya yaşaması istediğini vurguladı.

Dünyanın Suriye'deki savaşa sessiz kaldığının altını çizen Neccar, kendilerinin ülkelerini tekrar ayağa kaldıracağını ve ve ilimleriyle yaşatacağını belirtti.

Nureddin Hassun da Türkiye sayesinde hayatta kaldıklarını ancak Suriye'deki çocuk ölümlerinden dolayı çok üzgün olduğunu söyledi.

Ülkesinde babasını ve yakınlarını kaybettiğini anlatan Hassun, '23 Nisan Çocuk Bayramı'nda sevinmemiz gerekirken Suriye'de kardeşlerimizin ölmesine dayanamıyoruz. Birçok arkadaşımı savaşta kaybettim. Artık yeter, insanlar ölmesin. Bu bayram vesilesiyle dünyadaki ve özellikle Suriye'deki çocukların yaşaması ve gülmesi için dua ediyorum.' dedi.

Haleb'ten 4,5 yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelen Hüsem Hacci de (13), Hatay'da kiraladıkları evde yaşam mücadelesi verdiklerini anlattı.

Hacci, Antakya'da yarım kalan eğitimine hayırseverlerin desteğiyle devam ettiğini, okulunu bitirdikten sonra doktor olmayı hedeflediğini aktararak, 'Ülkemi çok özledim. İnşallah savaş biter ve Suriye'ye geri döneriz.' diye konuştu.
Kaynak: AA