Şule Yüksel Şenler'e Öğrencilerden Ziyaret

Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, yazar Şule Yüksel Şenler'i evinde ziyaret etti.

Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, yazar Şule Yüksel Şenler'i ziyaret etti.

Öğrenciler, Bakırköy İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'nin (BAKİMDER) düzenlediği 'Vefa Ziyaretleri' kapsamında yazar Şule Yüksel Şenler'i evinde ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan BAKİMDER Başkanı Engin Gökyıldız, 'Bizim medeniyetimiz ve değer kodlarımızda vefa önemlidir. Ayrıca bizler gönül insanlarının yollarını, izlerini takip ederiz. Bu açıdan topluma örnek şahsiyetleri öğrencilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz.' diye konuştu.

Lise Müdürü Ercan Yaren de, ziyaretin öğrenciler açısından verimli geçtiğini belirterek, 'Bu görüşmedeki maksadımız, öğrencilerimizin bu ülke ve insanlık için değer üreten büyüklerimizi tanımaları, kendilerine örnek almaları ve vefa duygularının gelişmesini sağlamak.' dedi.

Öğrenciler arasında bulunan Azize Büşra Karacan ise, “Huzur Sokağı” adlı eseri kaleme alan Şenler ile tanışmanın kendisi için onur verici olduğunu, kitabın kütüphanesinin vazgeçilmezleri listesinde ilk sırada bulunduğunu kaydetti.

Karacan, etkinliği duyduğunda gitmek için öğretmenleriyle diyalog kurduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

'Şule Yüksel Şenler'in o güzel dillerinden nasihatler, dualar aldık. Allah bize de onlar gibi olabilmeyi nasip etsin. Şule hocamızın da konuşmamız sırasında dediği gibi, 'Hak yolundan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in izinden gidelim inşallah. Biz Şule hocamızın yaşadığı zor günleri yaşamadık ama şimdi de bir imtihanımız var. Birçok konu konuşuldu ziyarette, birçok duyguyu hissettik.'
Kaynak: AA