Sağlıklı Dişler Kişiyi Pozitif Gösteriyor

Diş Hekimi Dr.Çağdaş Kışlaoğlu, sağlıklı dişlerin kişiyi pozitif gösterdiğini söyledi. Diş Hekimi Dr.Çağdaş Kışlaoğlu, “Gülüş tasarımı,sosyal çevrede önemli bir iletişim aracıdır. İyi bir gülümseme hem insanların size güvenini artırır hem de sizin kendinize güveninizi artırır” dedi.

Sağlıklı Dişler Kişiyi Pozitif Gösteriyor
Gülüş tasarımının, diş hekimliğinde kişinin yüzüne uygun estetik ve ideal olan gülüşünü verebilmek olduğunu anlatan Kışlaoğlu, “Sağlık ve doğallığı da birleştirerek sağlıklı bir gülüşü planlamaktır. Diş yapısı, birbirleri ve onları çevreleyen yumuşak dokular ile uyumlu olarak dizilmiştir. Güzel bir gülüşün temel elemanları dişlerdir ve dolayısıyla diş şekilleri ve anatomik özellikleri hakkında kapsamlı olarak bilgi sahibi olmak gerekir. İyi tasarlanmış bir gülüşün nasıl olması gerektiği hakkında daha fazla fikir sahibi olabilmek için, yüz hatlarının iç ve dış kenarları incelenmelidir. Bu duruma kişinin altın oranlarını belirleme denilir” diye konuştu.

Kışlaoğlu, estetik gülüş tasarımının, olabilmesi için bazı faktörler göz önüne alınarak dişlerin formu belirlendiğini ifade ederek, “Bu faktörler; Yüz hatları, dişin yapısı, rengi, dudaklar, kişinin cinsiyeti, yaşı, gülüş ifadesindeki simetri yani altın oranıdır. Gülüş tasarımıyla her açıdan çok daha sağlıklı, pırıl pırıl dişlere kavuşmanız mümkün. Diş beyazlatmadan, görünmeyen diş teline kadar estetik amaçlı birçok yenilik gülüş tasarımını kapsar. Çekici estetik gülüş, entellektüel gülüş, sportif gülüş olarak gruplandıralabilir” dedi.

Diş Hekimi Dr.Çağdaş Kışlaoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu aşamada elde edilen veriler değerlendirilir ve tedavi seçenekleri sunulur. Değişik tedavi seçenekleri ve aşamaları, ücret bilgileri verilir. Hastayla beraber ağız modeli ve fotoğrafları değerlendirilir. Hastanın beklentileri doğrultusunda olabilecek son hali görüşülür. Son durum değerlendirmesine göre görüntüleri bilgisayar ekranında gösterilebilir.

Bu aşamada hastayla beraber en uygun tedavi planı belirlenir. Diş hekimi hastasına en uygun tedavi planını sunar. Son olarak diş hekimi hastasıyla son durumun tedavi ve estetik düzenleme sonucu nasıl olması gerektiğini anlatır.”
Kaynak: İHA