Rize'de 'Yaşama Yol Ver' Kampanyası

Rize'deki camilerin okunan Cuma hutbesinin konusunu 'Yaşama Yol Ver' kampanyası oluşturdu.

Rize'deki camilerde verilen sohbet ve okunan Cuma hutbelerinde, Sağlık Müdürlüğünce yürütülen 'Yaşama Yol Ver' kampanyası ele alındı.

İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yaşama Yol Ver' medya kampanyası kapsamında, İl Müftülüğüne bağlı tüm camilerde Cuma sohbeti ve hutbelerinde okutulmak üzere kul hakkına riayet edilmesini öngören hutbe hazırlatıldı.

Tüm camilerde, Cuma namazı öncesi sohbetlerde ve Cuma hutbesinde 'Yaşama Yol Ver' konulu hutbe okutuldu.

Cuma namazı sonrası Rize Merkez Şeyh Camii önünde, 'Yaşama Yol Ver' konulu stant açan sağlık personeli, projeyle ilgili broşür dağıttı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, diğer daire amirleri stantı ziyaret ederek, vatandaşlara 'Yaşama Yol Ver' materyallerini dağıtarak, projeye destek olmalarını istedi.

İl Müftüsü İsmail Yalçın, burada yaptığı konuşmada, 'Cuma vaazında ve hutbesinde söylendiği gibi insanların canını korumak ve sağlıkları konusunda onlara yardımcı olan sağlıkçılarımıza da yardımcı olmak tüm Müslümanların görevidir.' dedi.

Kaynak: AA