Musevilerin Hamursuz Bayramı

Hatay Valisi Topaca: 'Ortak kültürümüzün en değerli parçasını oluşturan dini bayramlar, merhamet, sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve dostlukların pekiştiği müstesna günlerdir'.

Hatay Valisi Ercan Topaca, ortak kültürün en değerli parçasını oluşturan dini bayramların, merhamet, sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve dostlukların pekiştiği müstesna günler olduğunu belirtti.

Topaca, Hamursuz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bayramın, Yahudilerin kölelikten kurtuluşu anısına Musevi vatandaşlarca kutlandığını ifade eden Topaca, Hamursuz Bayramı'nın barışa, kardeşliğe, hayırlara, hoşgörüye ve güzel günlere vesile olmasını diledi.

Vali Topaca, mesajında şunları kaydetti:

'Yüce Rabbimizin insanlara bahşettiği ve fıtratta kardeş olmamız dolayısıyla da ortak kültürümüzün en değerli parçasını oluşturan dini bayramlar, merhamet, sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma, dargınların barıştığı ve dostlukların pekiştiği müstesna günlerdir. Bugüne kadar el birliğiyle yaşattığımız ve günümüz dünyasında en çok ihtiyaç duyulan sevgi ve hoşgörü kültürünün, Hatay'da hiç bozulmadan bizden sonraki kuşaklara aktarılacağına yürekten inanıyorum.'

Tek yürek halinde mutlulukla kutlanan her bayramın, tüm dünyaya anlamlı birer hoşgörü mesajı olarak ulaşmasını temenni eden Topaca, başta Hatay'da yaşayanlar olmak üzere tüm Musevilerin Hamursuz Bayramı'nı kutladı.
Kaynak: AA