Muhtaç Aileye Devletin Yardım Eli Uzandı

Osmaniye'de yatalak hasta yaşlı kadın ile zihinsel engelli kızı ve çocukları aile danışma merkezine yerleştirildi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, yatalak yaşlı kadın ile zihinsel engelli kızına devletin yardım eli uzandı.

Şehit Kansu Küçükateş Mahallesi'nde, yatalak hasta Fatma Kabaca (67) ile eşinden bir süre önce ayrılarak annesinin evine taşınan zihinsel engelli Servet Topbaş (42) ve iki çocuğu zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren aileye Kaymakamlık sahip çıktı.

Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım yapılacağını söyledi.

Ailenin öncelikli olarak sağlık ve bakım ihtiyacının karşılanacağını belirten Pamuk, şunları söyledi:

'Aile şimdiye kadar herhangi bir yardım başvurusunda bulunmuyor. İlk etapta maddi yardımda bulunduk. Sosyal güvencesi olmayan Fatma Kabaca ve kızı için bakım aylığı bağlanması için çalışma başlatıldı. Aileyi, Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Vali Celalettin Cerrah Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ne yerleştirdik. Bundan sonra devletimizin kanatları altında olacaklar.'

Mahalle muhtarı Harun Dilci ise, komşuların yardımıyla yaşayan aileye devletin sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ailenin yaşadığı evin aylardır elektriği kesik olduğunu anlatan Dilci, 'Temizlikten yoksun, çöp yığınları içerisinde, virane olmuş bir evde yaşam mücadelesi veren ailenin durumu mahallelileri hayli üzüyordu. Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Allah devletimize zeval vermesin.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA