Genç'ten Turizm Uyarısı

Trabzon’un son yıllarda turizmde ciddi atılımlar içine girdiğini belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu nedenle kıyasıya rekabetin yaşandığı turizmde Trabzon’un imajının kötülenmeye çalışıldığını söyledi.

Yabancı ülkelerin Türkiye’nin turist potansiyelini kendilerine yönlendirmek için Türkiye’yi terörle anılan ülkeler konumunda göstermeye çalıştığını belirten Başkan Genç bu nedenle çok dikkatli davranılması gerektiğine vurgu yaptı.

Turizm sektörünün Trabzon ekonomisi için can suyu haline geldiğini kaydeden Başkan Genç, diğer şehir ve ülkelerle rekabet edebilmek için beş yıldızlı konaklama tesisleriyle birlikte çok kaliteli bir hizmet sunmak gerektiğini ifade ederek, "Şehrimiz ve Ortahisarımız için büyük bir girdi ve istihdam alanı oluşturan turizm sektöründe bu canlılığı devam ettirmeliyiz. Doğa, deniz, tarih, kültür, gezi ve yayla turizmi gibi değişik turizm kollarında Trabzon çok büyük bir potansiyele sahip bir şehir. Bu gibi turizm alanlarında esnafından, taksicisine, konaklama tesislerinden, turizm işletmelerine kadar turistlerimize en iyi hizmeti sunarak şehrimizi cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Onların her türlü şikayetini ve isteğini değerlendirip çözüm yolları oluşturursak turistlerimizin şehrimize, Ortahisarımıza olan ilgisini de diri tutmuş oluruz ve turizmdeki cazibemizi kaybetmeyiz. Turistlerimize en iyi hizmeti sunup onların memnuniyetini elde edersek bu sektörde de kalıcılık sağlamış oluruz. Eğer sürdürülebilir bir turizm planlaması oluşturursak uzun vadede turizmde sıkıntı yaşamamız söz konusu olmaz. Böylece turizm ekonomimiz için can suyu haline gelir" şeklinde konuştu.

"KENDİ AYAĞIMIZA KURŞUN SIKMAYALIM"

Geçtiğimiz yıl 450-500 bin civarında Arap turistin Trabzon’a geldiğini hatırlatan Başkan Genç, 2016 yılında da 700 bin civarında Arap turistin Trabzon’a gelmesinin beklendiğini söyledi.

Genç "Bu rakam çok ciddi bir rakamdır. Turist miktarını artırmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Turistlerimizi küstürüp kendi ayağımıza kurşun sıkmamalıyız. Bu nedenle herkesin gelen turistlere yardımcı olması ve dürüst davranması çok büyük bir önem arz ediyor. Turizmle birlikte konaklama, otelcilik, taksicilik vb sektörlerde de canlılık yaşanıyor. Buna bağlı olarak turizm sektörüyle doğrudan ya da dolaylı olarak bağlantılı alanlarda da büyük bir dinamizm yaşıyoruz. Konaklama ve yemek sektöründe de turistlerden ciddi gelir sağlanıyor. Hizmet kalitemizi ve standartlarımızı yükselterek bu sektörden ciddi gelirler sağlayabiliriz. Çünkü Trabzon eşsiz doğal güzellikleriyle, yaylalarıyla, gerekse tarihi ve kültürel değerleriyle bu potansiyele sahiptir. Sanayi ve tarım imkanlarımız kısıtlı olduğu için şehrimizin bu turizm potansiyelinden en iyi şekilde yararlanmalıyız. Bu konuda herkesime beledimize, esnafımıza, vatandaşlarımıza, bütün STK’larımıza ve işletmecilerimize büyük görevler düşüyor. Trabzon’un bütün katmanları işbirliği yapıp, turistlerimizi başka şehirlere ve ülkelere kaptırmamalıyız" diye konuştu.

Kaynak: İHA