Gaziantepli Futbolcular GAİMDER İçin Kura Çekti

Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği (GAİMDER) imam hatip liseleri ve ortaokulları arasında düzenlenen geleneksel halı saha futbol turnuvası kura çekimi töreni düzenlendi.

Bir restoranda düzelenen tören Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

GAİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Yemliha Aksoy, sporun ortak yaşam alanlarının oluşmasına katkı sağladığını söyledi.

İnsanların din, ırk, milliyet, bilim, eğitim, kültür sosyal, ekomomik farklılıklar yüzünden gruplara ayrıldığını dile getiren Aksoy, 'Spor bu farklılıkların gözardı edilmesini sağlayan ortamı hazırlamaktadır' dedi.

Sporun üç önemli özelliği olduğunu vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:

'Birinci olarak her kesimden insanların kaynaşmasına, dostluk kurmasına vesile olmaktadır. Dayanışmayı bütünleşmeyi birlikte hareket etme alışkanlığı sağlayarak, ortak hedef doğrultusunda ekip ruhuyla hareket etme alışkanlığı kazandırmaktadır. Üçüncü olarak da bireyin sosyalleşmesini sağlamaktadır. Diğer insanları tanıma çabasına girmesine vesile olmaktadır. Bireyin sosyal yönden gelişmesini, olgunlaşmasını toplum hayatına daha kolay adapte olmasını sağlamaktadır. Bireysel olarak da bedene ve ruha fayda sağlamaktadır.'

Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik de çocukların hareket etmesi gerektiğini belirterek, çocukları bir araç olarak hareketliliğe alıştıran, kalkmaya, görüşmeye, birbiriyle tanışmaya, sosyalleşmeye, öz güvenlerini kazanmaya alıştıran her türlü etkinliğin değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Çocukların, günümüzün en önemli spor dallarından futbola çok ilgili olduğunu vurguladı.

Futbolun kollektif olarak oynanan bir spor olduğunu anımsatan Çelik, 'Ben inanıyorum ki bu turnuva imam hatipli öğrencilerimiz arasında tanışmayı, kaynaşmayı, yarışmayı hedefe ulaşmayı temin edecek. Bütün imam hatipliler arasında nasıl ki hafızlık, ezanı güzel okuma yarışması, hutbe yarışması oluyor sportif yarışmalar da olabilir.' şeklinde konuştu.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı törende Gaziantepli futbolcular Elyesa Süme, Abdülkadir Kayalı ve Emre Nafiz eşleşmeler için kura çekti.

Kaynak: AA