Düziçi'nde Katı Atık Tesisi Ara Transfer İstasyonu Kurulacak

Osmaniye Katık Atık Bertaraf ve Alt Yapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği Toplantısı Düziçi’nde yapıldı.

Düziçi'nde Katı Atık Tesisi Ara Transfer İstasyonu Kurulacak
Toplantıya, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Düziçi Belediye Başknı Ökkeş Namlı, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Taman, Sumbas, Toprakkale, Hasanbeyli, Ellek, Yarbaşı belediye başkanları ve belediye encümen azaları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara yaptı.

Osmaniye ve çevre ilçelerde katı atık sorununa son vermek için çalışmalar yaptıklarını belirten Kara, “Osmaniye ili ve ilçelerindeki belediyeler olarak ilimiz genelindeki katı atık sorununu çözme noktasında uzunca bir süredir çaba harcamaktayız. Bu çabalar kapsamında Düziçi’nde yine bir araya geldik. Katı Atık Birliğimizi tamamladık. Tıbbi Atık Sterilizasyonu tamamlandı. Bunların işletmeye açılmasıyla ilgili ambalaj atıklarıyla ilgili ihalelerimiz de tamamlandı. Şimdi ilçelerimizden toplanacak olan atıklarımızın Ana Toplama İstasyonuna nakli konusunda toplama merkezlerimizin transfer istasyonlarımızın yapımı aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Bu bizler için oldukça önemli ve ileri bir aşamadır. Bu noktaya gelinceye kadar çok büyük fedakarlık gösterdik. Mali ve idari açıdan ciddi sıkıntılar olmasına karşın birliğin ayakta kalması ve hedefine ulaşabilmesi için büyük özveriler fedakarlıklar gösterildi. Yapılan bu hizmet bugüne yönelik bir hizmet değil. Osmaniye’yi geleceğe taşıyacak olan büyük bir hizmettir. Çevre kirliği, ekolojik dengeler adına, Osmaniye ve Osmaniyeliler adına bu proje büyük bir projedir" dedi.

Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı ise Düziçi’nin, 50 yıllık bir sorundan kurtulduğunu belirterek, “Bu transfer istasyonu ile 50 yıllık bir kokuya, yangına, kara ve sivri sineğe bugün artık son diyeceğiz. Düziçi’nde toplanan çöpler artık buradan Osmaniye’ye nakledilecek. Gelişen ve güzelleşen Düziçi’ne yakışmayan bu çöplükten artık kurtulmanın heyecanını yaşıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hibeleriyle, milletvekillerimizin destekleriyle Osmaniye’ye yaraşır şekilde hep birlikte bir tesis çıkardık. Temelini attığımız Katı Atık Tesisi Ara Transfer İstasyonumuz iki ay gibi kısa bir sürede hizmete geçmiş olacak. Düziçi’nden günlük 50-60 ton ara çöp toplanıyor. Bunlardan Düziçi’nin kurtulması bizim en büyük sevinçlerimizden” diye konuştu.

Kaynak: İHA