Aydın'da Belediyenin Aybel Şirketine Operasyon

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait AYBEL şirketinin 4 ilçede işlettiği otoparklarla ilgili iddiaların ardından Aydın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından savcılığın talimatıyla 4 ilçede sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında 10’a yakın AYBEL çalışanının gözaltına alındığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait AYBEL şirketi tarafından işletilen Kuşadası, Nazilli, Didim ve Efeler ilçesindeki otopark ücretlerine yönelik iddiaların ardından Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Aydın KOM ekipleri AYBEL şirketi ile olaya adı karışan AYBEL mutemetlerine yönelik operasyon başlattı. Efeler, Kuşadası, Didim ve Nazilli’de 20 ayrı noktaya gerçekleştirilen operasyon sırasında AYBEL çalışanlarının ve yöneticilerinin evleri arandı. Halen devam eden operasyon sırasında şu ana kadar aralarında AYBEL’in üst düzey yöneticileri ile mutemetlerinin de bulunduğu 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

- POLİS ARYA ŞİRKETİNİ DE ARAŞTIRIYOR

Bu arada, Geçen hafta içerisinde Milli Park Müdürü silahlı saldırıya uğrayan Kuşadası Belediyesi’nin ARYA şirketi ile ilgili de polisin araştırma yaptığı belirtildi. Bilindiği gibi, 16 Nisan tarihinde Kuşadası’nda Kuşadası Belediyesi’nin ARYA şirketinin Milli Park müdürü S.S., S.K. isimli bir kişinin silahlı saldırısına uğramış, saldırgan verdiği ifadede belediyenin ARYA müdürü S.S.’i tefecilik yaptığı için vurduğunu söylemişti. Bu iddialar üzerine yapılan araştırmada, Kuşadası Belediyesi’nin ARYA şirketinde asgari ücretle çalışan S.S.’nin 1 yıl içinde market açtığı, minibüs hattı kiraladığı ve bir kumarhaneye de ortak olduğu belirlenmişti. Bunun dışında 1,5 yıl önce kurulan Kuşadası Belediyesi’nin ARYA şirketinin belediyenin tüm gelir getiren kurumlarının işletmesini yaptığı halde 1,5 yıl içinde 10 milyon TL’ye kadar zara etmesi ve bu zararın 6 milyon TL’sinin de belediye bütçesinden karşılanması üzerine savcılığın harekete geçtiği öğrenildi.

- AHMET MURAT GÖK’TEN AÇIKLAMA

Bu arada, AYBEL şirketiyle ilgili iddiaların odağında olan ve polis tarafından gözaltına alınanlar arasında bulunan AYBEL şirketi çalışanı Ahmet Murat Gök yazılı bir açıklama yaptı. İddiaları yalanlayan Ahmet Murat Gök açıklamasında “AYBEL A.Ş.’nin mutemet görevlisiyim ve hiçbir zaman özel hayatımda da, iş hayatımda da usulsüz bir işlemde bulunmadım. Otopark ücreti olarak yatırılan paralar tarafımca kontrolü yapılarak AYBEL hesabına aktarılmaktadır. Yapılan asılsız haberler ile sanki topladığım paraların hesabıma yatırılarak AYBEL A.Ş.’ye gönderilmediği algısı yaratılmak istendiği anlaşılmaktadır.

İl genelinde bütün otopark görevlilerimiz maliye kontrollü el terminalleri ile çalışmaktadır. Gün sonunda terminallerden alınan Z raporları ile bankaya yatırılan miktarlar hem mutemet, hem muhasebe kayıtlarında hem de Genel Müdürlüğümüzce kontrol edilmektedir. Yeni Asır gazetesinin haberinde yayınlanan dekontlarda görüleceği gibi paraların tamamı otopark ücretidir. Dekontun üzerindeki açıklama kısmında yatırılan paranın otopark ücreti olarak belirtilmiş olmasına rağmen, bunun yalan yanlış iddialarla ve muhabir imzası kullanılmayan haberlerle kamuoyuna sunulması vicdan ve ahlakla bağdaşmamaktadır.

Büyükşehir Belediyesi ve benim hakkımda iftira niteliğindeki bu haberleri yayınlayan Yeni Asır gazetesi ve bu iddiaları dillendiren H. A. isimli kişi hakkında tarafımdan yasal süreç başlatılacaktır. Ben ekmeğimin peşindeyim. Benim bir lokma ekmeğimde gözü olanları kınıyorum. 30 yaşındayım. Beni bu yaşımda hayatımı karartmak isteyenlere karşı öfkem ve ahım bir ömür boyu devam edecektir. Sırf yaşanan bu ahlaksız süreç yüzünden kaç gündür sağlığım bozuldu. Ailemin yaşadığı zulmün hesabını kim verecek. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA