Akademisyenler İçin Yargılama Başlıyor

"Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine destek açıklamasına ilişkin başlatılan soruşturmada tutuklanan ve ’terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan haklarında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 4 akademisyenin yargılanmasına başlanıyor.

Akademisyenler İçin Yargılama Başlıyor
Akademisyenlere CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı adliye önünde türkü söyleyerek destek verirken, yabancı diplomatlar da duruşmayı izlemek için adliyeye geldi. "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine destek açıklamasına ilişkin soruşturmada terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklanan 4 akademisyenin yargılanmasına Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda başlanıyor. Duruşma öncesi adliye önünde destek için kalabalık bir grup toplandı. Akademisyenlere destek için adliyeye CHP milletvekilleri de geldi. CHP Hatay Milletvekili ve Grup Yorumun eski solisti Hilmi Yarayıcı ve sanatçı Ferhat Tunç duruşma öncesi adliye önünde türkü söyledi.

Adliye önünde toplanan grup da halay çekti. Çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Bu arada, bazı yabancı diplomatların da akademisyenlerin yargılandığı davayı izlemek için adliyeye geldiği görüldü.

Kaynak: İHA