YÖK Üyesi Yaşar'dan, Mezun Olduğu Liseye Kütüphane

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar tarafından 1982'de mezun olduğu Gümüşhane Lisesine yaptırılan Zkütüphane, hizmete açıldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar'ın, 1982 yılında mezun olduğu Gümüşhane Lisesine yaptırdığı zenginleştirilmiş kütüphane (Z-kütüphane), hizmete açıldı.

Prof. Dr. Yaşar, açılışta yaptığı konuşmada, hayatı boyunca kitaplarla uğraştığını belirterek, 'Şu anda 6 binada kitaplığım var. Burayı sürekli himayemiz altına alarak yürütmek istiyorum. Bana bu fırsatı verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum' dedi.

En büyük hayallerinden birinin Gümüşhane Lisesine bu kütüphaneyi yaptırmak olduğunu vurgulayan Yaşar, 'Bu okulun bir mezunu olarak kütüphanenin acısını hep içimde hissetmişimdir.' ifadesini kullandı.

Kütüphane açılışının ardından okulun salonunda kendisini bekleyen öğrencilere seslenen Yaşar, kitap konusunda özel duyarlılığı olduğuna değinerek, 'Şimdiye kadar mezun olduğum okullarda insanlar beni davet ederdi, ben ilk defa hepinizi buraya getirdim. Bunu Gümüşhane Lisesine olan bağlılığımın en güzel nişanesi olarak görün.' diye konuştu.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ise Gümüşhane'nin yetiştirdiği çok büyük değerleri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

'Bugün sizlerden birisiyken mezuniyetinden sonraki performansıyla Türkiye'mize yön verecek kadrolarda yer alan Hasan Nuri Yaşar'ın, insan hayatında kitap ve okumanın önemini ifade etmek üzere yaptığı çok anlamlı ve değerli girişimin açılışını gerçekleştirdik. Bizim başka çıkar yolumuz yok. İnandığımız dinimizin ilk emri 'oku'. Çünkü okuyan insan idrak etmeyi, anlamayı, kavramayı, kendisine güvenmeyi ve geleceğine yön ve şekil vermeyi kendi kendine başarabilen insandır. Bunun en güzel örneğini değerli hocamızda bulmak mümkün.'

Gümüşhane'nin en köklü eğitim kurumlarından birinin Gümüşhane Lisesi olduğunu kaydeden Yavuz, 'Buradan mezun olmuş çok sayıda bürokratımız, siyasetçimiz, iş adamımız var. Kendileri Gümüşhane'mizin gururu olmuştur' dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Yaşar'a, Kale Ortaokulunda 1979 yılındaki mezuniyet fotoğraf albümü ile plaket takdim edildi.

Açılış törenine, Vali Yavuz ve Prof. Dr. Yaşar'ın yanı sıra Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA