Vadideki Sakin Cennet Açıklaması Uzundere

Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan ve İtalya'daki Cittaslow İcra Kurulu toplantısında dünyanın 'sakin şehirleri' arasına kabul edilen Erzurum'un Uzundere ilçesi, Doğu'nun parlayan yıldızlarından biri olmaya hazırlanıyor Uzundere Kaymakamı Uzan: '2013 yılında ilçemiz Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edildi. 19 Mart 2016'da ise Uluslararası Sakin Şehirler Birliği'ne üyeliği kabul edildi. Tabi ki turizmde önemli olan, pazarlama. Turizm ürününe sahip olmanız çok önemli değil, önemli olan bu ürünü pazarlayabilmek. Bu amaçla ilçemizde kaymakamlık olarak çok önemli bir proje hazırladık.'

YUNUS OKUR - İtalya'daki toplantıda 'cittaslow (sakin şehir)' ağına kabul edilen ve üç bin yıllık geçmişiyle çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Erzurum'un Uzundere ilçesi turizm atağına hazırlanıyor.

Binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip Uzundere, sahip olduğu tarihi eserleri, mistik dokusu ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip.

Tarihi kiliseleri, köprüleri, Tortum Şelalesi, yemyeşil yaylaları, sıra sıra dağları ve ormanların arasında mavi boncuk gibi parlayan gölleriyle ziyaretçilerine doyumsuz güzellikler sunan Uzundere, tarihi ve doğal güzellikleriyle dünya turizmine açılmaya hazırlanıyor.

Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzundere'nin 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle önemli bir kırsal turizm destinasyonu olduğunu söyledi.

İlçenin, tarihsel, doğal ve kültürel açıdan çok önemli değerlere sahip olduğuna işaret eden Uzan, şunları kaydetti:

'İlçemiz 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edildi. 19 Mart 2016'da ise Uluslararası Sakin Şehirler Birliği'ne üyeliği kabul edildi. Tabi ki turizmde önemli olan pazarlama. Turizm ürününe sahip olmanız çok önemli değil, önemli olan bu ürünü pazarlayabilmek. Bu amaçla ilçemizde kaymakamlık olarak çok önemli bir proje hazırladık. Tortum Gölü üzerinde Cam Seyir Terası Projesi, Kalkınma Ajansı desteğiyle fizibilitesini, yaklaşık maliyetini her şeyini hazırladık. Bunun için yaklaşık 2 milyon 900 bin lira bir maliyetimiz var. Kaynak arayışı içerisindeyiz. Kalkınma Bakanlığı'ndan bu anlamda bir destek aldığımızda inşallah hayata geçirmiş olacağız. Bu yıl birçok sportif faaliyetlere de ev sahipliği yapacağız. Dağ bisikleti, rafting ve dağ tırmanışı festivalleri yapılacak.'

- 'Sakinlik, doğayla iç içelik arayanları bekliyoruz'

Uzan, ilçenin tarihsel zenginliğinin yanında bitki örtüsü, yaban hayvanlarıyla tam bir doğa harikası olduğunu belirterek, şunları söyledi:

'Her yıl ilçemizde yaban hayatı gözlem festivalleri düzenliyoruz. Bu anlamda dağ keçilerini bu günlerde ilçemizde görebilirsiniz. Burada yerli ve yabancı turistlerimizi yaban hayatı gözlemine, kuş ve kelebek gözlemine bekliyoruz. Bir hafta sonunu Uzundere'ye ayırmalarını istiyoruz. İnsanlar üzerinde şehrin keşmekeşliği, hengamesinin izleri var. İnsanlar bunu atmak istiyor. Sakinliği, dinginliği, kendi benliğinde var olan şehirlere gitmek istiyor. Bu anlamda Uzundere'nin önemli bir varış noktası olduğunu düşünüyoruz.'
Kaynak: AA