Sungurlu'da Bilgi Yarışmasının Finali Yapıldı

Sungurlu Anadolu İmam Hatip Lisesi-Sungurlu Müftülüğü-Sungurlu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliği hazırlanan “Hz. Peygamber’in İzinde” adlı kitaptan 8.sınıfları bulunan 16 Ortaokulun katıldığı Siyer-i Nebi bilgi yarışmasının finali yapıldı.

Sungurlu'da Bilgi Yarışmasının Finali Yapıldı
İlçe Özel İdare Konferans salonunda yapılan programa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Karaalp, Müftü İbrahim Köksal, Özel İdare Müdürü Erol Erkoç, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Yarışma Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kerim Mandıralıoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı.

Mandıralıoğlu konuşmasında, Peygamber Efendimizin dünyanın en büyük inkılabını gerçekleştirdiğini, en çok sevilen, en çok övülen, alemlere rahmet olarak gönderilen model bir şahsiyet olduğunu ifade etti.

Mandıralıoğlu, O’nun evrensel mesajına günümüz insanının her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu hatırlatarak hayatının bizlere ışık olması gerektiğini belirtti.

Mandıralıoğlu, yarışmadaki amacın Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde, öğrencilerimizin Peygamber Efendimiz hakkında bilgilerini artırmak O’nu anlamaya teşvik etmek olduğunu ifade edip katılan herkesin gerçekte birinci olduğunu söyledi.



İmam Hatip Ortaokulu, Fatih Ortaokulu, Mahmut Peşmen Ortaokulu, İsmet Paşa Ortaokulu ve Demirşeyh Ortaokullarının yarıştığı finalde Mahmut Peşmen Ortaokulu ve Fatih Ortaokulları yedek sorularda da eşitliği bozamayınca birinci çekilen kura sonucunda belirlendi. Kura çekilişi sonunda Fatih Ortaokulu birinci, Mahmut Peşmen Ortaokulu ikinci, Demirşeyh Ortaokulu üçüncü oldu.

Katılan bütün öğrencilere ilçe müftüsü İbrahim Köksal, İlçe Özel İdare Müdürü Erol Erkoç ve Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Karaalp tarafından çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: İHA