Paris Yunus Emre Enstitüsü'nden Edebiyat Gecesi

Paris Yunus Emre Enstitüsü, geçen yıl Medicis Yabancı Edebiyat Ödülü verilen Günday için edebiyat gecesi düzenledi.

Paris Yunus Emre Enstitüsü, Kasım 2015'te Medicis Yabancı Edebiyat Ödülü'ne layık görülen Hakan Günday için edebiyat gecesi düzenledi.

Fransa Ulusal Kitap Merkezi'nde (CNL) gerçekleştirilen ve Türkiye'nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, Paris Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ahmet Bakcan, Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Serra Aytun ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte, Günday ve gazeteci Isabelle Etienne söyleşi yaptı.

Söyleşide, Günday'ın romanlarında ele aldığı karakterler ve üslubu tartışıldı. Günday, kaçak göçmenleri konu alan romanı 'Daha' ile 5 Kasım 2015'te dünyanın en prestijli edebiyat ödülleri arasında kabul edilen Medicis Yabancı Edebiyat Ödülü'ne layık görülmüştü.

Fransızcaya 'Encore' ismiyle çevirilen kitap, babası insan kaçakçılığı yapan 9 yaşındaki Gaza isimli bir erkek çocuğun hayatını konu alıyor. Türk edebiyat dünyasında adını, henüz 24 yaşındayken yayımlanan Kinyas ve Kayra romanıyla duyuran Günday'ın, Zargana, Piç, Malafa, Azil, Ziyan, Az adında romanları da yayımlandı.

Kaynak: AA