'Niğde Çevre İllerle Bütünleşiyor' Projesi

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde’nin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin yanı sıra son yıllarda büyük rağbet gören yayla turizmi ile ön plana çıkma arzusu içinde olan bir şehir olduğunu söyledi.

'Niğde Çevre İllerle Bütünleşiyor' Projesi
Akdoğan, ’Niğde Çevre İllerle Bütünleşiyor’ projesi kapsamında, Adana’dan sonra İçel’deki gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Akdoğan, TÜİK verilerine göre Niğde nüfusuna kayıtlı olup da İçel’de yaşayanlarının sayısının 16 bin civarında olduğunu belirterek, bu oranın 350 bin olan Niğde nüfusunun yüzde 5’ne tekabül ettiğini kaydetti.

Niğde’de yaşayan İçellilerin sayısının da azımsanmayacak kadar büyük olduğunu ifade eden Akdoğan, "Özellikle yaz mevsiminde İçel’in kavurucu sıcağından bunalan İçelliler, Niğde’ye akın etmektedir. Niğde ile İçel arasındaki mesafe 200 kilometre civarındadır. İçel’den yola çıkan bir vatandaş Niğde’ye 1.5 saatte ulaşabilir" dedi.

Niğde’nin, yaz mevsiminde güney illerinde kavurucu sıcaklardan bunalan vatandaşlara her zaman kapılarını açtığını dile getiren Akdoğan, "Son yıllarda Niğde’de yayla turizmi hızla gelişmekte, özellikle Adana ve İçel’de ikamet eden vatandaşlarımız Niğde’ye gelmektedir" diye konuştu.

YAYLA EVLERİ PROJESİ

Niğde Belediyesi olarak güney illerinde yaşayan vatandaşlarla istişare yapıldıktan sonra ’yayla evleri’ projesini hayata geçirebileceklerini kaydeden Akdoğan, şöyle devam etti; "Tamamen Niğde Belediyesi’nin öncülüğünde, belediye arsası üzerine yine 70 ile 150 metrekare büyüklükte, özellikle yaylacılara yönelik yapılacak 2 bin konut projemiz var. Bu projemiz de tamamlandığında, tanıtımını yine İçel’de tüm Çukurova’ya yapacağız. Ayrıca içinde 6 bin konut olan Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm projemiz mevcut. Belediyemiz ile TOKİ’nin ortaklaşa yürüttüğü bu projede, 70 metrekareden başlayıp 210 metrekareye kadar ulaşan büyüklükte 6 bin konut üretilecek. Bugün itibariyle 715 tanesi tamamlandı, 2016 sonu itibariyle bu rakam 2 bin 500’e çıkacak. Bu projede İçellilere de 156 ay vadeli ucuz konut edinme imkanı var."

GAZETECİLER NİĞDE’DE BULUŞACAK

Adana’da başlayıp İçel’de devam eden ’Niğde Çevre İllerle Bütünleşiyor’ projesi kapsamındaki buluşmaların Konya, Kayseri ve Ankara ile devam edeceğini kaydeden Akdoğan, "Yaz mevsiminde bu illerde görevlerini sürdüren basın mensubu arkadaşlarımızı bir kaç günlüğüne Niğde’ye davet edeceğiz ve Niğde’nin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini tanıtacağız" ifadelerini kullandı.

İçel Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ise projenin kendilerini heyecanlandırdığını, oldukça anlamlı bulduklarını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Kaynak: İHA