Kırıkkale Tanıtım Günleri

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Dernekler Federasyonu, Kırıkkaleliler Vakfı ve destekleyici kuruluşların katılımıyla gerçekleşen Kırıkkale Kültür ve Turizm Günleri Ankara'da başladı.

ANKARA - Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Dernekler Federasyonu, Kırıkkaleliler Vakfı ve destekleyici kuruluşların katılımıyla gerçekleşen Kırıkkale Kültür ve Turizm Günleri Başkentlilerin ziyaretine açıldı.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen açılış Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve Kırıkkale milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşti. Kırıkkale yöresel yemekleri ve sanat eserlerinin yer aldığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

Kolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tanıtım ve Kültür Günlerini bu yıl ilk kez gerçekleştirdiklerini ifade ederek, etkinliğin bundan sonraki yıllarda da sürdürüleceğini söyledi.

Ankara’da yaklaşık 182 bine yakın Kırıkkalelinin yaşadığını kaydeden Kolat, tanıtım günlerine yoğun ilgi beklediklerini ifade etti. Kolat, bu etkinliklerin halkın birbiriyle kaynaşmasına vesile olacağını, bunun da Kırıkkale turizmine katkıda bulunacağını dile getirdi.

Tanıtım günleri kapsamındaki etkinliklerin dört gün boyunca devam edeceğini hatırlatan Kolat, ''Kırıkkale'de tarihi dokunun yer aldığı çok nadide eserlerimiz var, o eserleri burada da sergiledik. Ankara’ya yakın olması itibariyle Kırıkkale rahatlıkla gezilip görülebiliyor. Hem yemek kültürüyle hem Hacı Taşan ve Neşet Ertaş’ın yetiştiği bir bölge olarak bu kültürün önemli olduğu, ilgi gören bir bölgedir. Bu sergiler ilin daha da ilgi görmesine sebep olacaktır. Kırıkkale’de ciddi bir yenilenme başladı. Bu vesile ile yeni eserler görüyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: AA