KBÜ'de '1. Kitap Günleri Ve Bahar Etkinlikleri'

Karabük Üniversitesi (KBÜ) '1. Kitap Günleri ve Bahar Etkinlikleri' kapsamında, ünlü şair İbrahim Sadri, imza günü düzenledi ve şiir dinletisi sundu.

Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Sadri, Karabük'e daha önce de şiir dinletisi için geldiğini söyledi.

KBÜ'ye ilk kez geldiğini, çok büyük ve gelişmiş bir üniversite olduğunu ifade eden Sadri, 'Şiirlerimizle bu üniversitenin kıymetli öğrencilerine güzel bir dinleti sunacağız. Gençlerin olduğu programlar bizler için çok değerli. Şiirin, edebiyatın gençlerle buluşması hem kendi adıma hem de ülkem adına çok kıymetli. Üniversitelerdeki etkinlikleri çok önemsiyorum. Bugün görüyorum ki Karabük Üniversitesi oldukça faal. Fakat biz takip edememişiz. Umarım ki bu coşku, heyecan ve bu tür faaliyetler devam eder.' diye konuştu.

Sadri, Necip Fazıl Kısakürek'in 'Kaldırımlar', Atilla İlhan'ın 'Ben Sana Mecburum', Abdurrahim Karakoç'un 'Mihriban', Abdurrahim Cahit Arifoğlu’nun 'Acz' şiirlerinin yanı sıra Cem Karaca ve Barış Manço'nun bilinen parçalarını da seslendirdi.

Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Sadri'ye çiçek verdi.

Kaynak: AA