İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni, Pakistan'da

Gentiloni, Pakistan Başbakanı'nın Dış İlişkiler Danışmanı Aziz ile görüştü.

Pakistan Başbakanı'nın Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz, İtalya ile çeşitli alanlarda işbirliğini arttırmak istediklerini söyledi.

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği başkent İslamabad'da Aziz ile görüştü. İkili daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Aziz, burada yaptığı konuşmada, her iki ülkenin son yıllarda ekonomik büyüme ve istikrarı yakaladığını belirterek, İtalya ile çeşitli alanlarda işbirliğini arttırmak istediklerini, ileriye dönük işbirliği için uygun bir zamanda bulunduklarını ifade etti.

Gentiloni ile Pakistan-İtalyan Kültür Forumu'nun kurulması konusunda anlaşmaya vardıklarını dile getiren Aziz, böylece ortak düzenlenecek tüm kültürel aktiviteler için bir şemsiye forum kurulmuş olacağını kaydetti.

Aziz, iki ülkenin 2009'da savunma işbirliği anlaşması imzaladığını anımsatarak, bunun geliştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Gentiloni de Aziz ile verimli görüşme yaptıklarının altını çizerek, iki ülkenin çeşitli alanlarda beraber çalıştıklarını söyledi.

Ancak hala işbirliğinin arttırılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirten Gentiloni, işbirliğini arttırmak istedikleri başlıca alanları tarım, gıda ve tekstil olarak gösterdi.

Terörizmle mücadele konusuna da değinen Gentiloni, Pakistan ve İtalya'nın söz konusu küresel soruna aynı pencereden baktıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA