İstinat Duvarı Araçların Üzerine Çöktü

Muş’ta, inşaat çalışması yapıldığı esnada istinat duvarı araçların üzerine çöktü.

İstinat Duvarı Araçların Üzerine Çöktü
İddiaya göre, Kültür Mahallesi 168. Sokak’ta özel bir firma tarafından yapılan inşaat çalışması esnasında ortaya çıkan harfiyat, bir istinat duvarının altına yığıldı. Aşırı yükün bindiği istinat duvarı, park halindeki 4 aracın üzerine çöktü. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile belediye ekipleri, ilk olarak araçların içerisinde vatandaşların olup olmadığını kontrol etti. Ölen ve yaralanın olmadığı olayda, enkaz altında kalan 2 araçta ufak çaplı maddi hasar meydana gelirken, 2 araç ise hurdaya döndü.

Olayı gören İbrahim Emre isimli vatandaş, büyük bir gürültü duyduğunu belirterek, "Burada oturuyordum, birden rüzgar çıktı ve duvar göçtü. 3-4 tane araç duvarın altında kaldı ve maddi hasar oluştu" dedi.

Araç sahiplerinden Mehmet Örnek ise, aracının dün akşamdan bu yana park halinde olduğunu ifade ederek, "Hemen karşı binada oturuyorum. Dün akşamdan bu yana aracımı buraya park etmiştim. Arkada inşaat çalışması yapmışlar. Buraya toprak yığmışlar ve bundan dolayı duvar yıkılmış. Burada kasıtlı bir şey olduğunu düşünüyorum. Aracım pert olmuş durumda. Yetkililerden çözüm bekliyoruz" diye konuştu.

Bölgede inceleme yapan Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Avcı ise, enkaz kaldırma çalışması yaptıktan sonra olayın netlik kazanacağını kaydetti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: İHA