İsrail Başbakanı Netanyahu Moskova'da

Rusya Devlet Başkanı Putin, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rusya'ya ulusal güvenliklerindeki 'kırmızı çizgileri' konuşmak için geldiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, temaslarda bulunmak üzere Moskova'ya gelen Netanyahu'yu kabul etti.

Kremlin Sarayı'ndaki görüşmenin basına açık kısmında konuşan Netanyahu, 'Buraya güvenlik alanındaki olası yanlış anlaşılmalar ve olayları önlemek için koordinasyonumuzu güçlendirmek amacıyla geldim. Önceki görüşmelerimizde size kuzey sınırımızın güvenliği konusundaki politikamızdan bahsetmiştim. İsrail, güvenliği konusunda açık kırmızı çizgilere sahip' dedi.

Netanyahu, 'Golan Tepelerinde İsrail'e yönelik yeni bir terör cephesi açılmasını önlemek için her şeyi yapıyoruz. Bu, üzerinde ısrarla durduğumuz kırmızı çizgimiz. Şehirlerimize ve çocuklarımıza o tepelerden ateş açıldığı günlere dönebiliriz. Bu nedenle bir anlaşma kapsamında olsun ya da olmasın Golan Tepeleri İsrail'in parçası olarak kalmaya devam edecek' ifadesini kullandı.

İsrail Başbakanı ayrıca Irak ve Suriye'den Hizbullah'a silah akışının önlenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Putin de bir ay önce İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile Moskova'da görüştüklerini anımsatarak iki ülke arasındaki üst düzey temaslardan memnuniyet duyduğunu söyledi. Putin, İsrail-Rusya arasındaki ziyaret yoğunluğunun bölgedeki zor durumdan kaynaklandığını düşündüğünü ifade etti.

Putin, 18 Nisan'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmüştü.
Kaynak: AA