ERÜ'de 'Turizm'de Kriz Yönetimi' Konulu Panel Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında “Turizm’de Kriz Yönetimi” konulu panel düzenlendi.

ERÜ'de 'Turizm'de Kriz Yönetimi' Konulu Panel Düzenlendi
Turizm Fakültesi tarafından Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Abdullah Gül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler’in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “Turizm sektör temsilcilerini bir arada bulundurarak aktüel konuları tartışmak istedik. Bu bağlamda başta öğrencilerimize turizm sektörü konusunda öğretici imkânlar sağlamak amacıyla panelimizi düzenliyoruz” dedi.

Abdullah Gül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ise, turizmde krize karşı alınacak önlemler hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Yılmaz, “Turizm sektörü çok önemli bir sektör olup, kriz yaşandığında kritik bir durum içeriyor. Çünkü turizm sektörü bütün sektörlerden çok daha derin krizlere giren bir sektör olarak gözüküyor. Dünya ve Türkiye ekonomisinde bir problem olunca bunu bütün sektörlerimiz yaşarken, turizm sektöründe durum başkadır. Doğal afet olur turizm sektörü etkilenir, salgın hastalık olur turizm sektörü etkilenir, iç çatışma olur turizm sektörü etkilenir, uluslararası kriz olur yine turizm sektörü etkilenir. Bu tür krizler kimi zaman bölgesel, kimi zaman ulusal turizmimizi etkiliyor. Turizm sektörünün krizlerin geleceğini bilerek sürekli hazır olması lazım. Turizm sektörü içinde yaşadığımız bölgede mutlaka ve mutlaka her zaman krizlerle karşı karşıya olacaktır. Turizm sektöründe krizlerle baş edebilme yollarını oluşturarak geliştirmek gerekiyor. Tesis, kasaba, ilçe, il seviyesinde çalışmalar yaparak; belediyelerle, emniyet teşkilatıyla, turizm örgütleriyle hep beraber bir araya gelerek stratejik olarak çalışmak gerekiyor” dedi.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler ise, “Turizmdeki kriz, Türkiye’nin her tarafında hissediliyor. Kapadokya gelen turist sayısı yüzde elli oranında azaldı. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde turist sayısında yüzde 95’lere kadar düşüşler yaşanıyor. Buna rağmen Karadeniz gibi etkilenmeyen bölgelerde var. Her şeye rağmen biz turizmin canlanması için tanıtım çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

Panelin sonunda Abdullah Gül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ile Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler’e, ERÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa tarafından plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA