Dünya Kalp Sağlığı Haftası

BEÜ Beslenme ve Diyetetik Kulübü üyeleri, hafta dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilere ceviz ikram etti Yrd. Doç. Dr. Aksoy: 'Ceviz ve ceviz yağında bolca bulunan linoleik asit içeriği, kişilerin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor'

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Beslenme ve Diyetetik Kulübü üyeleri, 'Dünya Kalp Sağlığı Haftası' etkinlikleri kapsamında öğrencilere ceviz ikram etti.

Üniversitenin merkez derslik binasında stant açan kulüp üyesi öğrenciler, kalp hastalıklarından korunmayla ilgili bilgilerin yer aldığı broşürler ile ceviz dağıttı.

BEÜ Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aziz Aksoy, yaptığı açıklamada, 'Dünya Kalp Sağlığı Haftası' kapsamında ceviz tüketiminde farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilere ceviz ikram ettiklerini söyledi.

Cevizin kalp damar sağlığı için yararlı olduğunu ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

'Ceviz ve ceviz yağında bolca bulunan linoleik asit içeriğinin, kişilerin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Araştırmalara göre günlük 6-7 ceviz tüketimi kalp hastalıkları ve belirli kanser türlerini engelliyor. Ceviz, diyabet ve diğer sağlık sorunlarına karşı vücudu koruyup gençleştiriyor. Cevizde yüksek kalitede protein, vitamin, mineral ve lif bulunuyor. Beyin ve ceviz, şekil açısından benzer olduğu kadar içerik olarak da çok benziyor. Gümüş içeren ceviz, özellikle çocukların zeka gelişiminde büyük rol oynamaktadır.'

Etkinlik kapsamında kentteki ortaokul öğrencilerine ceviz ve kalp sağlığının önemini anlatılan broşürler dağıtıldı.
Kaynak: AA