Dalyan'da Sualtı Temizliği

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı'nda çevre ve sualtı temizliği yapıldı.

Kanalda yapılan temizlik çalışmasına aralarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Ortaca Meslek Yüksek Okulu öğretim üyeleri, dalgıçlar, öğrenciler, yerleşik yabancıların da bulunduğu çok sayıda gönüllü katıldı.

Çevre ve sualtı temizliği yapılan kanaldan şişeler, otomobil lastiği, sandalye, battaniye, tabak ve halat gibi atıklar çıkarılırken, toplanan çöpler Ortaca Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının koruyarak ve kullanarak doğal güzellikleri gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi.

- Başka Dalyan yok

Bölgede yerleşik olan yabancılar ve öğrenciler ile Turizm Haftası kapsamında böyle bir etkinlik düzenlediklerini anlatan Ürkmezer, 'Koruma kullanma dengesini gözetmeliyiz. Bu konuda çok bilinçli misafirlerimiz ve vatandaşlarımız olduğu gibi maalesef bilinçsiz insanlarımız da var. Tüm canlıların daha rahat yaşayacağı bir doğa için çalışmamız gerekiyor. Koruyarak kullanmazsak, bu güzellikleri gelecek nesillere aktaramayız.' dedi.

- Dalyan'da yaşayan İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu Üyesi Hollandalı Maria Jonker, Dalyan Kanalı'nın bölgelerinin can damarı olduğunu hatırlatarak, 'Maalesef doğayı düşünmeyen insanlar var. Hepimiz burada yaşıyoruz. Hep birlikte Dalyan'ımızı koruyalım.' diye konuştu.

Turizmci Serdar Puşur da dalgıçlar tarafından kanaldan çıkartılan sandalyeyi sergileyeceğini söyledi. 4 yıl önce bir müşterisinin sandalyeyi kanala düşürdüğünü ifade eden Puşur, 'Turizm Haftası kapsamında yapılan temizlik kapsamında dalgıçlar sandalyemi çıkardılar. Üzeri mercan başlamış halde. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu sandalyeyi kanaldaki kirliliğe dikkat çekmek için sergileyeceğim.' dedi.

Kaynak: AA