Çocuklar İçin Sokak Trafiğe Kapatıldı

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde trafiğe kapatılan sokak, çocuklar için unutulmaya yüz tutmuş oyunları oynayabilecekleri Çocuk Sokağı'na dönüştürüldü Belediye Başkanı Baydilli: 'Bu çocukları en iyi şekilde eğlendirmek, sosyal ve kültürel anlamda donatmak ve şehrin gerçek sahiplerinin onların olduğunu göstermek için bu çalışmayı yaptık'.

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesindeki bir sokak, belediye tarafından çocuklar için düzenlendi.

Karaköprü Belediyesince Mahmut Tuncer Parkı yanındaki sokak önce trafiğe kapatıldı, daha sonra da boyanarak çocuklar için geleneksel sokak oyunlarının oynanabileceği bir alana dönüştürüldü.

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş topaç, çelik çomak, ip atlamaca, seksek gibi oyunların oynanabileceği Çocuk Sokağı'nın açılışını Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve belediye yetkilileri yaptı.

Baydilli, yaptığı konuşmada, bir şehirde çocukların ve annelerin gülmesi halinde o şehrin kalkınabileceğini söyledi.

Belediyeler olarak çocukların yaşadıkları yerleri sahiplenmesi için faydalanabilecekleri alanlar oluşturmaları gerektiğini aktaran Metin Baydilli, 'Çocuklar bizim geleceğimiz ve bu çocuklar geleceğimizi yöneteceği için bizim için her zaman önemli, kıymetli ve değerlidirler.' dedi.

Şanlıurfa'nın Türkiye'deki en genç nüfusa sahip il olduğunu kaydeden Baydilli, ilçelerinde çocukların trafiğe açık yerlerde, sokak ortalarında oyun oynamasının içlerine sinmediğini dile getirdi.

En genç nüfusa sahip kentte çocukları iyi yetiştirmeleri gerektiğini belirten Belediye Başkanı Baydilli, 'Bu gençliği, bu çocukları en iyi şekilde eğlendirmek, en güzel şekilde sosyal ve kültürel anlamda donatmak ve şehrin gerçek sahiplerinin onların olduğunu göstermek için bu çalışmayı yaptık. Tabii ki şehrin geleceği çocuklar, inşasını yapan da annelerdir. Bu nedenle anneler için çocuklarının oyun oynadığı yer büyük öneme sahiptir. Bu konuda bir nebze de olsa onlara katkı sunmuş oluyoruz. İnşallah ileri dönemde tüm mahallelerde müsait olan yerlerde trafiğe kapalı sokaklar oluşturarak, çocuklarımızın daha güvenli bir şekilde oynamasını sağlarız. Bu sokağımız çocuklarımıza hayırlı olsun.' diye konuştu.

Metin Baydilli, Çocuk Sokağı'nda unutulmaya yüz tutmuş oyunları ön plana çıkardıklarını, teknolojik gelişmeye rağmen çocukların bu oyunları da görmelerini ve öğrenmelerini sağlamaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Çocuklardan Yusuf Çakmak da sınıf arkadaşlarıyla Çocuk Sokağı'nda oyun oymaya geldiğini ve çok eğlendiğini söyledi.

Nurettin Korkmaz ise ilk kez gördüğü sokağı çok beğendiğini ifade ederek, sokaktaki bazı oyunları ilk kez gördüğünü belirtti.

Açılışın ardından çocuklara Osmanlı macunu ve kentte 'eskimo' olarak bilinen meyveli buz dağıtıldı.
Kaynak: AA