Bolu Belediyesi'nden Doğalgaz Uyarısı

Bolu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Belediye Meclisi’nin 11 Ocak’ta aldığı karar doğrultusunda 11 Mayıs’tan sonra tüm konut ve işyerlerinde doğalgaz kullanımının zorunlu olduğu hatırlatıldı. Bu tarihten sonra doğalgaz yerine kömür, fuel oil gibi katı ve sıvı yakıt kullananlar hakkında cezai işlem uygulanacak.

Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Meclis kararının, özellikle kış aylarında artan hava ve çevre kirliliğinin önüne geçmek, halk sağlığını korumak için verildiği bildirildi.

Açıklamada, şehirde özellikle kış aylarında katı yakıt nedeniyle çok ciddi derecede artan çevre ve hava kirliliği sorunun çözümü için Belediye Meclisi’nin 11 Ocak 2016 tarihinde aldığı karar doğrultusunda, 11 Mayıs’tan sonra doğalgaz kullanımının zorunlu olduğu bildirildi.

Açıklamada, doğalgaz hattı geçen bölgelerdeki konut ve işyerlerinde kömür, fuel oil gibi katı ve sıvı yakıtlar kullanılamayacağı, yapılacak denetimlere doğalgaza geçmediği tespit edilen kişiler hakkında cezai işlem uygulanacağı vurgulandı.
Kaynak: İHA