Başkentte 'Naylon Fatura' Operasyonu

İki ayrı şirkete düzenlenen operasyonda, 57 milyon lira değerinde naylon fatura düzenledikleri belirlenen 4 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da iki ayrı şirkete düzenlenen operasyonda, 57 milyon lira değerinde naylon fatura düzenledikleri belirlenen 4 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen arama ve el koyma kararına istinaden Mamak Ege Mahallesi'nde iş merkezinde bulunan bir inşaat ve mimarlık şirketi ile hayvancılık nakliyat şirketinde arama yaptı.

Aramalarda çok sayıda farklı firmaya ait kaşe, muhasebeci kaşesi, farklı firmalara ait çok sayıda boş irsaliyeli fatura koçanları, tahsilat makbuzları, çeşitli firmalara ait düzenlenmiş yüksek miktarlı irsaliyeli faturalar, farklı firmalara ait çok sayıda kuruluş belgeleri ve sözleşmeler ile 5 klasör alış satış faturaları ele geçirildi.

Ekiplerin incelemesi sonucu 57 milyon lira değerinde 'naylon fatura' da bulundu.

Şüphelilerin, farklı isimlerle yasa dışı kurdukları şirketlerin isimlerini söylemekte güçlük çektikleri öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınan E.C. M.C. A.B. ve B.G. sağlık kontrolünün ardından ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Kaynak: AA