Bağcılar'a Osmanlı Mimarisi Tarzında Cami

Bağcılar, depreme dayanıklı yeni camii ve okul binalarına kavuşuyor. Merkez Mahallesi’nde Osmanlı mimarisinin özelliklerine uygun inşa edilecek olan Hira Nur Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. 1 yıl sonra inşaatının tamamlanması planlanan camide aynı anda bin kişi ibadetini yapabilecek.

Bağcılar'a Osmanlı Mimarisi Tarzında Cami
Bağcılar Belediyesi ve hayırsever işadamlarının katkısıyla inşa edilecek olan Merkez Mahallesi’ndeki Hira Nur Camii inşaatının temeli törenle atıldı. Bağcılar, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan depreme dayanıklı yeni camilere kavuşuyor. Bu kapsamda Merkez Mahallesi’nde inşa edilecek olan Hira Nur Camii’nin temeli ilçe sakinlerinin katılımıyla düzenlenen törenle atıldı. Tören Ebubekir Camii İmam-Hatibi Hasan Kılıç’ın Kur’an tilavetiyle başladı.

“12 CAMİİ VE 16 OKULUN İNŞAATI DEVAM EDİYOR”

Temel atma töreninde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Camilerin ilim ve irfan yuvası olduğunu ifade ederken cami, okul ve emniyet binasına kadar kurum ve kuruluş farkı gözetmeksizin hizmet ettiklerini belirtti.

Kentsel Dönüşüm kapsamında camileri yeniden imar ettiklerini söyleyen Çağırıcı, şöyle konuştu: “Bu cami ile birlikte Bağcılar 75’inci Cami’ne kavuşuyor. Şuan farklı mahallelerde 12 camimizin ve 16 adet yeni okulumuzun da inşaatı devam ediyor.”

Çağırıcı, ibadethanelerin kendilerinin ve hayırsever işadamlarının da öncülüğünde yenilendiğine dikkat çekerek, “Bunu çok önemsiyorum. Çünkü bir aidiyet duygusunun ispatıdır” dedi.

Önceki yıllarda cami inşaatlarının 15 yıla kadar sürdüğünü de anlatan Çağırıcı, Hira Nur Camii’nin inşaatının 1 yıl içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Program sonunda caminin temelinin ilk harcı butona basan protokol tarafından atıldı. Programa İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, mahalle muhtarları ve ilçe sakinleri katıldı.

“HİRA NUR CAMİİ”

Bağcılar Merkez Mahallesi’nde Osmanlı mimarisine uygun inşa edilecek caminin kullanım alanı 800 metrekareden oluşuyor. Camii inşaatı tamamlandığında aynı anda bin kişi ibadetini yapabilecek.
Kaynak: İHA