Anayasa Komisyonu Başkanı'ndan 'Ergenekon' Yorumu

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Ergenekon Davası’na ilişkin olarak, "Çok kişinin çok çeşitli ithamların bulunduğu bir davaydı. Bir tarafından eksikliği varsa Yargıtay tarafından görülmesi muhtemeldir. Karar sürpriz olmadı" dedi.

Anayasa Komisyonu Başkanı'ndan 'Ergenekon' Yorumu
Şentop, Anayasa Komisyonu toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Şentop, Yargıtay’ın Ergenekon Davası’nın kararına ilişkin olarak, "Usulle ilgili Genelkurmay Başkanı’nın yargılanacağı merci ilgili sebep gösteriyor. Esasla ilgili değerlendirmeler var. Gerekçeli kararda görmek mümkün. Çok kişinin çok çeşitli ithamların bulunduğu bir davaydı. Bir tarafından eksikliği varsa Yargıtay tarafından görülmesi muhtemeldir. Karar sürpriz olmadı" değerlendirmesini yaptı.

"ZAMANA YAYMA GİNİ ALGILANMAMALI"

Başbakan Davutoğlu’nun sözleriyle ilgili Şentop, "Demlenmeye bırakmak’ derken, alelacele metni hazırlayıp, kamuoyunda yeterli ölçüde tartışmaya imkan vermeden getirmek gibi bir niyetimizi olmadığı ifade için söyledi.

Yazım süreci var, kamuoyunda görüşlerin alınması, gözden geçirilmesi söz konusu. Ama bizim belirlediğimiz takvimde fazla bir gecikmeye sebebiyet vermeyeceğini düşünüyorum. Biraz zamana yayma gibi bir şekilde algılanmamalı. Çalışmalar devam ediyor, yazım komisyonu bir bölümle ilgili çalışıyor. Haziran içerisinde bunu getiririz şeklinde yaklaşımımızda değişiklik yok" ifadelerini kullandı.

DOKUNULMAZLIK

Anayasa dokunulmazlık değişikliğinin ne zaman geleceğine ilişkin soruya Şentop, "Önümüzdeki hafta açıklamıştım. Bu hafta olabilir diye düşünmüştük. Bu hafta yoğunluğu, Genel Kurul’da gündemle ilgili olarak bu hafta görüşmenin acele etmenin gereksiz olduğuna ilişkin kanaat oluşunca, Meclis gündemine önümüzdeki hafta aldık. Genel olarak toplantıları Perşembe günü yapıyoruz. Çarşamba veya Perşembe dedim, Perşembe daha yüksek ihtimal gözüküyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA