Yozgat'ta Huzurevi'nde Kalan Yaşlı Çift Boş Zamanlarını Maket Yaparak Değerlendiriyor

Yozgat Alparslan Türkeş Huzurevi’nde kalan koah hastası 69 yaşındaki Şükrü Pasinlioğlu, boş zamanlarını cami, gemi ve uçak maketi yaparak değerlendirirken, şimdi de torunları için kendiliğinden sallanabilen beşik yapıyor.

Yozgat'ta Huzurevi'nde Kalan Yaşlı Çift Boş Zamanlarını Maket Yaparak Değerlendiriyor
Sekiz yıldır eşi Lütfiye Pasinlioğlu (66) ile birlikte Yozgat Alparslan Türkeş Huzurevinde kalan koah hastası Şükrü Pasinlioğlu, hastalığına rağmen boş durmayarak zamanını maket yaparak değerlendiriyor. Hobi olarak başladığı maket uçak yapma işini çok benimsediğini ve sevdiğini belirten Pasinlioğlu, “Daha sonra gemi, cami saat kulesi maketleri yapmaya başladım. Yaptıklarımı satmıyorum hediye ediyorum. Boş oturmakla zaman geçmiyor, bu şekilde bir şeylerle meşgul olunca zaman daha çabuk geçiyor ve bir şeyler üretmenin keyfini yaşıyorsunuz” dedi.

Aslen Tokat’lı olduğunu uzun yıllar İstanbul’da 3 çocuğuyla yaşadığını hatırlatan Pasinlioğlu, “İki oğlum ve bir kızım olmak üzere 3 çocuk babasıyım. Çocuklarımı büyütüp birer yuva kurmasını sağladım. Daha sonra sağlık sorunlarım sebebiyle koah hastası olduğum için Yozgat’a eşimle birlikte geldim ve sekiz yıldır huzurevinde kalıyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bize burada çok iyi bakıyorlar" diye konuştu.

Maketlerden sonra şimdi de kendiliğinden sallanan beşik yaptığını ifade eden Painlioğlu, “Şuan üç torunum için beşik yapıyorum. Mesleğim elektrik olduğu için kendiliğinden sallanan beşik yaptım ve ilkini bitirdim. Şimdi ikinci beşiği yapmaya çalışıyorum. Bu üretim için kimseden herhangi bir yardım alamdım tamamen kendi tasarladığım projeyi uygulayarak bu hale getiriyorum. Araç silecek motorunu kullandım, kendiliğinden sallanıyor. İsterseniz kademesini artırıp düşürebiliyorsunuz. Bizler gibi huzur evinde kalan yaşlı vatandaşlarımızın da boş vakitlerini bu şekilde değerlendirmelerini ya da ibadetle geçirmelerini öneriyorum” şeklinde konuştu.

Çalışmalarında eşine yardımcı olan Lütfiye Pasinlioğlu’da 45 yıllık evli olduğunu belirterek, “Eşim 6 yıl önce hobi olarak maket uçak yapmaya başladı.

Daha sonra geliştirerek saat kulesi, cami ve gemi maketi yaptıtı. Şimdi de beşik yapıyor, bende kendisine yardım destek oluyorum. Allaha şükür burada rahatımız, huzurumuz yerinde kimseye muhtaç değiliz. Allah devletimize güç versin. Ama Rabbimiz kimseyi de buraya düşürmesin. Herkesin evi bambaşka, kadınlar genelde evlerine daha fazla düşkün oldukları için evin yeri bizim için başka oluyor. O yüzden bende burada değil de evimde olmak isterdim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA