'Yatağı En Hızlı Şekilde Yapmak İçin' Yarıştılar

Burdur'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Yatak yapımı', 'Yöresel yemek' ve 'Alkolsüz kokteyl' yarışmaları ilgi çekti Yatak yapma yarışmasında 10 dakika süre verilen öğrenciler, yatakları en hızlı şekilde hazırlamaya ve süslemeye çalıştı.

Burdur'da, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda renkli görüntüler oluştu.

Burdur Öğretmenevi bahçesinde, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Turizm Eğitim Merkezi (TUREM) iş birliğinde düzenlenen 'Hünerli Eller' etkinliğine vatandaşlar ilgi gösterdi.

TUREM'de eğitim gören öğrencilerin katıldığı 'Yatak yapımı', 'Yöresel yemek' ve 'Alkolsüz kokteyl' yarışmalarında renkli görüntüler oluştu.

Yatak yapma yarışmasında 10 dakika süre verilen öğrenciler, yatakları en hızlı şekilde hazırlamaya ve süslemeye çalıştı. Yarışmalar sonunda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

TUREM Müdür Vekili Mehmet Sinan Özcan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Burdur'un önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Turizm bilincinin oluşması, Türkiye'nin turizmde hak ettiği yere gelmesi ve turizm sektörünün gelişmesini istediklerini anlatan Özcan, 'TUREM, 1993 yılından bu yana sektöre sayısız personel yetiştirmiştir. Kaliteli eğitim kadrosu, katıldığı ulusal ve uluslararası etkinliklerdeki başarıları ile kendi alanında Türkiye'nin en kaliteli ve başarılı eğitim merkezlerindendir.' dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Fatma Ergün ise konaklama ve yeme içme ünitelerinde kaliteli hizmet verilmesini amaçladıklarını kaydetti.

Kaliteli hizmet sunumunun Burdur'a gelecekler üzerinde olumlu izler bırakacağını belirten Ergün, 'Bugün yaptığımız yarışmaların, konaklama ve yeme içme sektöründe çalışan personelin mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine, hizmet kalitesinin artırılmasına, yöresel ve geleneksel yemeklerin unutulmamasına katkı sağlayacağı inancındayım.' diye konuştu.
Kaynak: AA