Vali Şahin, Koleksiyonerlerle Buluştu

İstanbul Valisi Vasip Şahin, koleksiyonerlerle bir araya geldi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, davete, sinema oyuncusu ve koleksiyoner İzzet Günay, devlet adamları dışında madeni paraya resmi basılan ilk kişi olan giyim koleksiyoneri Sabiha Tansuğ, Collection Club Başkanı ve Collection Fotoğraf Dergileri Sahibi Şerif Antepli, Hisart Canlı Tarih ve Dioarama Müzesi kurucusu Nejat Çuhadaroğlu, Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Tasarım Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Babür Kerim İncedayı, şiir koleksiyoncusu ve Şair Seyfettin Ünlü, koleksiyoner Prof. Dr. Turgut Göksoy, Mimar Naim Arnas ve yemek kültürü koleksiyoneri Gökhan Turhan katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahin, sanatın ve sanatçının, toplumu besleyen en önemli husus olduğunu belirterek, 'Sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Kültür ve sanatın eğitim politikamızla iç içe olması gerekiyor. Koleksiyonerleri ciddi bir şekilde akredite edecek kurumlar olmalı. Her zaman destekçiniz olacağız.' ifadelerini kullandı.

İzzet Günay da koleksiyonerlerin yaşadığı sıkıntıların dile getirildiği etkinlikte bir ilkin yaşandığını aktararak, 'Tarihe tanıklık ediyoruz. İlk defa bir Vali koleksiyonerliğe gönül vermiş kişileri bu tarihi binaya davet ediyor.' değerlendirmesini yaptı.

Toplantıya katılan koleksiyonerlerin, kendi alanlarıyla ilgili düşüncelerini dile getirdikleri etkinlikte, İstanbul’un 'Müze Kent' olması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Koleksiyonerler, dernek olarak düzenledikleri sergilere İstanbul Valisi Vasip Şahin’i davet etti.

Kaynak: AA