TASAM Stratejik Vizyon Ödülleri

Sekiz dalda verilen ödüller sahiplerine takdim edildi.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından bu yıl 9.'su düzenlenen 'Stratejik Vizyon Ödülleri' sahiplerini buldu.

Pullman Mecure Otel'de düzenlenen ödül törenine iş, sanat, siyaset dallarında yurt içi ve dışından çok sayıda önemli isim ve bürokrat katıldı.

TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, törende yaptığı konuşmada, yurt içinden ve dışından çalışmalarıyla fark yaratan, vizyoner ve başarılı kişi ve kurumları onurlandırmayı amaçladıklarını söyledi.

'Stratejik vizyon sahibi devlet adamı' ödülüne layık görülen Milli Savunma Eski Bakanı Vecdi Gönül, törende kısa bir konuşma yaptı. Bakan Gönül, siyasetçilerin ülkeleri yönetmesi açısından düşünce kuruluşlarının önemli olduğunu vurguladı.

Törende, Kırklareli Valisi Esengül Civelek ve Ağrı Valisi Musa Işın 'vizyon sahibi bürokrat' ödülü alırken, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da 'vizyon sahibi siyasetçi' ödülüne layık görüldü.

Katar Silahlı Kuvvetleri Stratejik Araştırmalar Merkezi Komutanı Tümgeneral Sanad Ali Al-Noumai 'vizyon sahibi bürokrat ödülü'nü TASAM Başkanı Şensoy'un elinden aldı.

Tören, bilim insanı, iş adamı, sanatçı, bürokrat, siyasetçi, gazeteci-yazar, kurum ve devlet adamı dallarında ödüllerin dağıtılması ve toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA