Sendikalardan 1 Mayıs Çağrısı

DİSK, KESK, TMMOB ve TBB Kutlama Komitesi Adalar’da basın açıklaması yaparak Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak olan 1 Mayıs kutlamasına katılma çağrısında bulundu.

Sendikalardan 1 Mayıs Çağrısı
Komite adına açıklama yapan Birleşik Metal İş Şube Başkanı Ahmet Arı, 1 Mayıs’ın sermayenin baskı ve dayatmalarına karşı, güncel taleplerini dile getirip mücadele bayrağını yükseltme günü olduğunu söyledi.

Korku ve baskı ile 1 Mayıs kutlamalarına gölge düşürmeye çalışanlara izin vermeyeceklerini vurgulayan Arı, “Düşmanlık tohumlarının ekildiği bir dönemde işçi sınıfının tüm kazanılmış haklarına yönelik saldırı artıyor. Esnek çalışma biçimleri, işçi simsarlığı olan kiralık işçi büroları ve kıdem tazminatımızın gasp edilmesi gündemde. Çevre talanı dur durak bilmiyor. Sahillerin, ormanlık alanların, yaylaları yandaş inşaat firmalarına ya da madencilik şirketlerine peşkeş çekilerek yaşam alanlarımız talan ediliyor. Bu topraklar çok acılar gördü. Acılarımızı son vermek haklarımıza sahip çıkmak için 1 Mayıs’ta alanlardayız. Ali İsmail’e, Ethem’e, Abdullah’a, Mehmet’e, Medeni’ye, Hasan Ferit’e, Berkin’e sizleri unutmadık demek için, Soma’da, Ermenek’te, Davutpaşa’da, Torunlar’da iş cinayetlerine kurban giden binlerce işçi adına, iş cinayetlerine son vermek için, iş güvencemize, kıdem tazminatımıza sahip çıkmak, işçi simsarlığını durdurmak için, bağımsız yargı, özgür medya, özgür bağımsız demokratik üniversite için, halkları birbirine düşman eden egemen zihniyete karşı işçi sınıfının evrensel kardeşliğini göstermek için alanlardayız. Tüm halkımızı Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak olan 1 Mayıs’a davet ediyoruz” diye belirtti.

Kaynak: İHA