'Mamut Art Project' Sanatseverlerle Buluştu

Bağımsız sanatçıları ve sanatın geniş kitlelerce paylaşımını desteklemek amacıyla düzenlenen 'Mamut Art Project (MAP)' başladı.

Proje kapsamında, yaklaşık bin başvuru arasından seçilen 53 sanatçının eserleri, Küçükçiftlik Park'ta sergilenecek.

MAP Proje Direktörü Seren Kohen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin genç sanatçıları desteklemek amacıyla yapıldığını söyledi.

Kariyerlerinin başında olan sanatçılara görünürlük sağlamaya çalıştıklarını aktaran Kohen, 'Daha samimi, daha ulaşılabilir, herkesin sanatçılara daha rahat soru sorabildiği, fiyatların piyasaya göre daha uygun olduğu bir ortam oluşturmak istedik.' dedi.

Bu yıl 4.'sü düzenlenen projeye gelen başvuruların, her yıl değişen 5 kişilik jüri tarafından değerlendirildiğine vurgu yapan Kohen, 'Projeye her alandan sanatçılarımız katılıyor. Çağdaş sanat başlığı altında hiçbir alan, yaş veya eğitim sınırlaması yapmıyoruz. Projeye katılan bir sanatçı bir daha katılamıyor. Farklı sanatçılara yer vermeye çalışıyoruz. Sanatçılarla anlaşmamız da 4 ay sürüyor.' ifadesini kullandı.

Projenin sponsorluğunu üstelenen Akkök Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü ise gençlerle ilgili projelere yöneldiklerini dile getirerek, 'Gençlerin yaratıcılıklarını ortaya çıkaran ve onlara şans veren bir proje. Yaratıcı, daha değişik, herkesin yapmadığı şeyleri yapan, özellikle gençlerin bizim için önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu proje de öyle bir proje.' diye konuştu.

- 24 Nisan'a kadar gezilebilecek

Organizasyonda 'Fenakistiskop: İstanbul' çalışmaları ile yer alan sanatçılardan Ufuk Barış Mutlu, projenin kendi çalışmalarına çok uygun olduğunu kaydetti.

Yaklaşık 2 yıldır 'Yeni Medya' üzerinde çalıştıklarının altını çizen Mutlu şunları söyledi:

'Yeni medya işlerinin fiziksel üretim konusuna ilgimiz var. Bu yüzden tasarım eğitimimizi de biraz ellerimizi kullanarak, fiziksel objelerle gelişeceğine inanıyoruz. Yeni medya birçok disiplini bir araya topladığı için bizi çok etkiliyor.'

Seçilen işler arasında enstalasyon, performans, illüstrasyon, fotoğraf, ses yerleştirme, sokak sanatları, heykel, resim gibi birçok alandan eser bulunuyor.

'Mamut Art Project' sergisi, 24 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA