Kocaoğlu, Ege Belediyeler Birliği Başkanlığına Yeniden Seçildi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Belediyeler Birliği Başkanlığı görevine yeniden seçildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen Ege Belediyeler Birliği Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Aziz Kocaoğlu, tek aday olarak girdiği seçimde 61 oyla aynı göreve seçildi.

Kocaoğlu, toplantıdaki konuşmasında, sığınmacıların göç yolu konumunda olan Ege Denizi'nin, birçok insanlık faciasına tanıklık ettiğini belirtti.

En yakın yerlerden biri olması dolayısıyla Suriye'deki durumdan en çok etkilenen yerlerin başında Türkiye'nin geldiğine işaret eden Kocaoğlu, şöyle konuştu:

'Bu, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sorunu. Endişem odur ki geri kalmış, açlık ve susuzluk çeken ülkelerin problemleri gelişmiş ülkelerce yerinde çözülmediği sürece, tüm dünya bu mülteci ve göç sorununu artarak yaşayacaktır. 'Mülteciler Türkiye'de kalsın, Yunanistan'a geçsin' gibi palyatif tedbirlerle sorun çözülemez. İnsanlık ayıbı olan mülteci sorununun hafızalardan silinmemesi için Dikili ve Bodrum'a birer anıt yapılabilir.'

Kocaoğlu, bölgenin turizm gelirleri ve rezervasyonlarda büyük gerileme gözlendiğini dile getirerek, merkezi hükumet, ilgili bakanlık ve yerel yönetimlerin, bu sorunun çözümü noktasında katkı koymaya çalıştığını anlattı.

Statüsü değişen İzmir Turizm Tanıtma Vakfının (İZTAV) genel kurulunun yakın zamanda düzenlenmesinin planlandığını belirten Kocaoğlu, İZTAV ve İzmir Kalkınma Ajansının (İZKA) da İzmir'in turizm alanında tanıtımında daha aktif çalışacağını aktardı.

Birlik başkan vekilliğine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ikinci başkan vekilliğine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun seçildiği toplantıda, ayrıca katip ve encümen üyeleri de belirlendi.

Toplantıda, '2015 Mali Yılı Kesin Hesabı ve Faaliyet Raporu', Denizli'nin Çameli İlçe Belediyesinin birlikten ayrılma, Kütahya'nın Güney Belde Belediyesinin birliğe katılma talepleri, oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA