Keloğlan Ve Nasreddin Hoca Parklarda Çocuklarla Buluşuyor

Keloğlan ve Nasrettin Hoca parklarda çocuklarla buluşuyor. Miniklerin en sevdiği masal kahramanlarının ahşap karikatürleri, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ilçedeki çocuk parklarına yerleştirilecek.

Keloğlan Ve Nasreddin Hoca Parklarda Çocuklarla Buluşuyor
Battalgazi Belediyesi’nin çalışması kapsamında sanatçı Mehmet Düzenli tarafından yapılan Keloğlan, Şirinler ve Nasreddin Hoca gibi çizgi film karakterlerinin karikatürleri ahşap üzerine resmediliyor. Miniklerin en sevdiği masal kahramanlarının ahşap karikatürleri 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ilçedeki çocuk parklarına yerleştirilecek. Miniklerin hayal dünyalarını süsleyen ve hayatlarının vazgeçilmezi olan kahramanlar, parklarda oyun oynarken hemen yanı başlarında olacak. Çocuklar, sevdikleri kahramanlarla fotoğraf çektirerek yaşamlarının ilk yıllarındaki en mutlu anlarını unutulmaz kılabilecek. 20 yıldan bu yana karikatür çizen sanatçı Mehmet Düzenli, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda çocuk parklarına konulmak üzere Şirinler, Nasrettin Hoca ve Keloğlan gibi masal kahramanlarının ahşap karikatürlerine yaptığını belirtti.

Türkiye’nin tek ahşap karikatür ustası olarak tanınan Düzenli, “Yaptığımız çalışmanın ahşap üzerine karikatür çiziyor, daha sonra bunu kendi yöntemlerimizle ve tekniğimizle kesiyoruz. Night art diye bir yöntem bu. Yaklaşık 20 yıldır bu çalışmaları yapıyorum. Türkiye ve uluslararası düzeyde tanınan eserlerim var. Biraz meşakkatli bir iş yaptığım. İnce ve itinalı bir çalışma gerektiriyor. Öncelikle dekor olarak yapmaya başladım bu işi. Daha sonra otellerde animasyon dekoratörü olarak çalıştım. Hem düşük maliyetli hem de sağlam bir ürün ortaya çıkıyor. 7 yıl Antalya’daki otellerde animatörlük yaptım. Animasyon dekaratörü olarak çalıştım. 8-9 yıl önce Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile tanıştım. Şehir dışındaki Malatya ve Battalgazi’yi tanıtıcı ahşap eserler yaptım” şeklinde konuştu.

Düzenli, Battalgazi Belediyesi için ahşap karikatür ürünleri yapmaya başladığını ifade etti.

Düzenli, “ Son olarak Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatıyla 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda parklara konulmak üzere ahşap karikatür eserleri koymayı planlıyoruz. Bunlar içine çocukların çok sevdiği Keloğlan, Nasreddin Hoca, Şirinler gibi masal kahramanları var. Battalgazi ilçesi sınırlarındaki her parkta minik bireylerimizin çok seveceği masal kahramanları olacak. Bunların yanında oyun oynarken daha eğlenceli vakit geçirecekler. Aynı zamanda bazı eserlerde yüz kısmını boşluk olarak bıraktık. Bu boşluklara başlarını yerleştirerek çizgi film karakterleriyle kendilerini resmedecek ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirebilecekler. 40-50 yakın böyle eser ortaya çıkarmayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

FİLM FESTİVALİ’NDE YEŞİLÇAM OYUNCULARINI ÇİZECEK

Düzenli, Malatya’da bu yıl 7’incisi düzenlenmesi planlanan uluslararası film festivali için de Yeşilçam sinemasının ünlü oyuncularının ahşap karikatürlerini yapacaklarını ifade etti.

Düzenli, “Bunlarla birlikte ünlü isimleri de ahşap karikatür eser olarak çiziyoruz. Bilindiği gibi Malatya’da 7 yıldan bu yana uluslararası film festivali düzenleniyor. Film festivalinde 20’ye yakın Yeşilçam aktör ve aktristin ahşap karikatürünü yapmayı planlıyoruz. Yapacağımız bu eserleri film festivalinde sanatçılara hediye etmeyi ve festivalde sinema tutkusunu canlı tutmak için dekor olarak kullanmayı düşünüyoruz. Bütün Türkiye’nin tanıdığı Cüneyt Arkın, Filiz Akın, Fatma Girik, Türkan Şoray, Kemal Sunal, Adile Naşit gibi ünlü sinema oyuncularının ahşap üzerine resmedilen karikatür eserlerini yapacağız. Festival sonrası bu eserleri Battalgazi’nin en güzel noktasına yerleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA