Karanlık Dünyasını Aydınlatacak Eli Bekliyor

Elazığ'da yaşayan ve ikinci çocuğunu dünyaya getirdikten sonra belirlenemeyen nedenle görme yetisini kaybeden 4 çocuk annesi Saime Saylan, yeniden görebilme umuduyla yaşıyor İstanbul ve Elazığ'daki tedavi süreçlerinden bir sonuç alamayan Saylan, karanlık dünyasını aydınlatacak bir el bekliyor Çocuklarından ikizler Zehra ve Zeynep'i hiç görmeyen Saylan: 'Doktorlar bana teleskopik gözlüğü tavsiye ettiler. 'Onunla belki görebilirsin' dediler. Sol gözümde ışığı hissediyorum. Bu nedenle görebilmenin umudunu yaşıyorum'

BESTAMİ BODRUK - Elazığ'da 6 yıl önce belirlenemeyen nedenle görme yetisini kaybeden 4 çocuk annesi Saime Saylan çocuklarını görebilmenin umuduyla yaşıyor.

Kovancılar ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Saime Saylan, 9 yıl önce hayatını İshak Saylan ile birleştirdi.

Evliliklerinin ikinci yılında kızı Medine'yi, 2 yıl sonra da oğlu Miraç'ı dünyaya getiren Saylan, ikinci çocuğunun doğumundan sonra gözlerinin iyi görmediğini fark etti. Saylan, doktora başvurmasına rağmen ilerleyen süreçte görme yetisini kaybetti.

Yaklaşık 6 yıldır göremeyen, İstanbul ve Elazığ'daki tedavi süreçlerinden bir sonuç alamayan Saylan, yeniden görebilmenin hayaliyle yaşıyor. Özellikle çocuklarının yüzünü merak eden Saylan, karanlık dünyasını aydınlatacak bir el bekliyor.

Saylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görme yetisini kaybetmeye başladıktan sonra doktora gittiğini, kendisine 'gözlerini kaybediyorsun ve hemen tedaviye başlamalısın' dediklerini aktardı.

İlerleyen süreçte 2 gözünü de kaybettiğini anlatan Saylan, sağ gözünü tamamen kaybettiğini, sol gözünde ise sadece ışığı hissettiğini belirtti.

- Görebilmenin umudunu yüreğinde taşıyor

Hastalığının ağ tabakası bozukluğu olarak teşhis edildiğini aktaran Saylan, tedavi için İstanbul ve Elazığ'da doktora gittiğini ancak ağ tabakası bozukluğunun nedeninin bir türlü belirlenemediğini söyledi.

Saylan, görebilme umudunu yüreğinde hep taşıdığını belirterek, sol gözünde var olan ışık hissinin inancını sürekli taze tuttuğunu ifade etti.

Görebilmenin umudunu yüreğinde hep taşıdığını dile getiren Saylan, 'Doktorlar bana teleskopik gözlüğü tavsiye ettiler. 'Onunla belki görebilirsin' dediler. Sol gözümde ışığı hissediyorum. Bu nedenle görebilmenin umudunu yaşıyorum.' diye konuştu.

- 'Çocuklarımı göremediğim için çok üzülüyorum'

Kızı Medine 2 yaşındayken, oğlu Miraç'ın ise 2 aylıkken yüzlerini gördüğünü anlatan Saylan, görme yetisini kaybettikten sonra dünyaya gelen ikizleri Zehra ve Zeynep'in ise yüzünü hiç görmediğini söyledi.

Saylan, şöyle devam etti:

'Bir anne olarak sesleniyorum, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın sesimi duymasını istiyorum. Bana yardım etsinler, çocuklarımı göreyim. Çocuklarımı göremediğim için çok üzülüyorum. Mesela bir kıyafet giydirdiğim zaman acaba üzerine nasıl oldu. Güzel mi, yakıştı mı yakışmadı mı? Ona hasretim. Saçlarını tararken nasıl oldu diyorum. O duyguyu çok özlüyorum. Kızım eli kanarken gelir 'anne yaram böyle oldu' der. Ben 'yapamıyorum babana göster' diyorum. Bu da çok acı veriyor. Onları görmemek, yarasını saramamak daha da acı veriyor. İkizlerim 'Allah'ım annemizin gözü görsün ki bizim yüzümüzü görsün' diyerek dua ediyor. Büyük kızım her zaman ağlıyor. Son hallerini hiç hatırlamıyorum. En son hatırladığım tek bir şey var, Medine'ye doya doya baktım, 'seni bir daha hiç göremeyeceğim kızım' dedim. Saçlarını iki yana bağlamıştım, pembe bir gömlek üzerindeydi. Rüya gibi hayal gibi sadece bunu hatırlıyorum.'

- Annesi için dua ediyor

Saylan çiftinin 8 yaşındaki kızı Medine ise annesinin sürekli kendilerini merak ettiğini söyledi.

Annesinin gözlerinin görmesi için dua ettiğini belirten Saylan, 'Hep annemi düşünüyorum. Cumhurbaşkanıma sesleniyorum, benim sesimi duysun ve bana yardım etsin. Annemin gözlerinin iyileşmesini istiyorum. Yeter ki annemin gözleri iyileşsin ve bizim yüzümüzü görebilsin. Allah'ım inşallah Cumhurbaşkanım benim sesimi duyar.' diye konuştu.
Kaynak: AA