'Kamu Yönetiminde Kalite' Masaya Yatırıldı

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Karyağdı: 'Özel sektör kadar kamu kurumlarının da doğru politikalarla iyi yönetilmesine ve kaliteli hizmet sunmalarına, kısacası etkin bir devlete ihtiyaç vardır'.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Karyağdı, özel sektör kadar kamu kurumlarının da doğru politikalarla iyi yönetilmesine ve kaliteli hizmet sunmalarına, etkin bir devlete ihtiyaç olduğunu söyledi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, KalDer Ankara Şubesince düzenlenen etkinlikte, 'Kamu Yönetiminde Kalite' konusu tartışıldı.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Karyağdı, programda yaptığı konuşmada, kamu kurumlarının yaşam kalitesinin artırılmasındaki önemine değindi.

Bir ülkenin rekabetçi olması ve yaşam kalitesinin artması için sadece özel sektör kuruluşlarının iyi yönetilmesinin yeterli olmadığını belirten Nazmi Karyağdı, 'Özel sektör kadar kamu kurumlarının da doğru politikalarla iyi yönetilmesine ve kaliteli hizmet sunmalarına, kısacası etkin bir devlete ihtiyaç vardır.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin uluslararası arenada daha rekabetçi olabilmesinin temel şartlarından birinin, kamu ve özel sektörün tıpkı bir saatin dişlileri gibi uyum içerisinde çalışması olduğuna işaret eden Karyağdı, ekonomik büyümenin sağlanmasında, istihdamın artmasında, gelir dağılımında, adaletin temininde etkin, kaliteli ve verimli çalışan bir kamu yönetiminin büyük rolü olduğunu kaydetti.

Programa katılan Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık da yönetim kalitesini artırmak için çalışmalara 2004 yılında başladıklarını, şimdiye kadar binlerce kişiye kalite konularında eğitim verdiklerini, kayıp ve kaçakların azalması için de ekipler kurduklarını anımsattı.

Vatandaşların en kısa zamanda, en kolay şekilde vergisini ödemesi için çalıştıklarını belirten Bozbıyık, kurumsal mükemmellik konusunda geçmişten bugüne yaptıkları çalışmaları da aktardı.
Kaynak: AA