Kabe-İ Muazzama'nın Örtüsü Elazığ'da Sergilenecek

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 1988 yılında kullanılan Kabe-i Şerifin kapısına ait tek parça halindeki örtüsünün Elazığ Kültür Park Camii’nde, ziyarete açılacağını söyledi.

Kabe-İ Muazzama'nın Örtüsü Elazığ'da Sergilenecek
Kabe-i Şerifin kapısına ait tek parça halindeki mukaddes 3 örtüsünden birisi Cuma gününden itibaren Elazığ Kültür Park Camii’nde sergilenmeye başlanacak. Elazığ Belediyesi olarak fiziki çalışmalara paralel olarak kültür-sanat hizmetlerine de önem verdiklerinin altını çizen Başkan Mücahit Yanılmaz, “Harput manevi kimliğiyle, Palu ilçemiz medreseleriyle sadece Türkiye’de değil, dünyaya örnek olan alimleri yetiştirmiş ve bu manevi kimliğiyle daima öne çıkmıştır. Elazığ Belediyesi olarak bu binlerce yıllık birikimimizin yeni nesiller tarafından tanınması için Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri, Harput Konuşmaları, Şehir Konuşmaları adı altında pek çok program düzenliyoruz” dedi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde çok önemli bir çalışmaya imza atacaklarını belirten Yanılmaz, “Çok değerli hayırsever bir kardeşimize, Mekke Dinar İslam Müzesi tarafından hediye edilen dünyada üç tane olan Kabe-i Muazzama’nın kapısının bir bütün halindeki örtüsünü ve 22 Nisan Cuma günü, Cuma namazı sonrasında Kültür Park Camii’nde ziyarete açacağız. Kabe-i Şerifin kapısına ait bir bütün halindeki örtüsünün Kültür Park Camii’nde 22 Nisan Cuma gününden itibaren Ramazan Bayramına kadar sadece Elazığlıların değil çevre illerden vatandaşlarımızda ziyaret edecektir. Kültür Park Camii’nde bu süreçte sürekli Kur’an’ı Kerim ve ilahiler okunarak, 24 saat açık olacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA