Halk Eğitim Merkezinden İlçe Turizmine Destek

Sarıkaya Halk Eğitim Merkezinde kursiyerlerin ürettikleri ürünler, ilçenin tanıtımı için fuarlarda sergileniyor.

Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cüneyt Yoldaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların ağırlıklı olduğu kurslarda rölyef, taş bebek ve çini sanatı öğretildiğini söyledi.

Kursların sonunda kursiyerlerin ürettikleri ürünlerin ilçenin tanıtımı için fuarlarda sergilendiğini dile getiren Yoldaş, bu yıl özellikle fuar tipi kurslara öncelik verdiklerini kaydetti.

İlçede tarihi 2000 yıla dayanan Roma hamamı gibi bir değer olduğunu, bunun için de kurslarında bu tarihi yapının tanıtımının yapılmasında katkı sağlamak istediklerini anlatan Yoldaş, 'Halk eğitim merkezi olarak bu mücadeleye destek olmak için kaplıcalarımızı ve ilçemizi ülke genelinde ve yurt dışında tanıtmak istiyoruz. Bunu rölyef ile başlattık. Çok değerli ve birbirinden farklı eserler ortaya konuldu. Bunlar, öğrencilerimize maddi olarak bir kazanım olacak hem de ilçemizin tanıtımına yönelik bir destekleyici faktör olacak diye düşünüyorum.'' diye konuştu.

Rölyefin dışında çini, taş bebek, ahşap boyama kurslarıyla da, kaplıcaların ve Roma hamamının tanıtımına yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerin ifade eden Yoldaş, ''Taş bebek, Sarıkaya’yı ön plana çıkaracak en önemli kurslarımızdan bir tanesidir. Çevremize baktığımızda buna yönelik bir çalışma yok. Taş bebek denildiği zaman Sarıkaya, Sarıkaya denildiği zaman da taş bebek akla gelecek.' dedi.

Kaynak: AA