Elazığ 3. Sanayi Sitesini İstiyor

Elazığ’ın 3. sanayi sitesi talebini haklı gördüklerini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, vali ve milletvekillerinin desteği ile bu beklentinin çözüleceğini söyledi.

Elazığ 3. Sanayi Sitesini İstiyor
Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Akçakiraz Kücük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demirelli’yi ziyaret etti. Ziyarette, ikili yapılan çalışmalar ve yeni projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Akçakiraz Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili bilgi veren Demirelli, “Sitemizde şu an itibarı ile 188 işletmemiz bulunuyor. Her gün birkaç kişi gelerek yer talebinde yada kiralık işyeri soruyor. Ancak maalesef bu talebi karşılayacak şu an itibarı ile imkanımız yok. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın Ülke genelinde şehir merkezlerinde kalan eski sanayi sitelerini il merkezleri dışına taşıma gibi bir projeleri var. Elazığ’da bu kapsamda yer alıyor. Dolayısı ile mevcut eski sanayi sitesinin artık etrafındaki yapılaşmalar nedeniyle sanayi alanı olarak büyüme şansı kalmadı. Akçakiraz Küçük Sanayi Sitemiz de OSB ile entegre bir yapı içerisinde bulunuyor. Bu nedenle bulunduğumuz bu bölge doğal olarak sanayi alanı olarak gelişimini devam ettiriyor. Sitemizin kuzey ve kuzey doğu bölgelerinde uygun alanlar var. Bu alanlara 3. Sanayi sitesinin ivedi şekilde kurulması çalışmaları için ortak bir konsensüse ihtiyaç var. Bu hususta da üst kuruluşumuz olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülük etmesini bekliyoruz” dedi.

Elazığ TSO Başkanı Alan ise, “Elazığ’ın 3. Sanayi bölgesi ihtiyacıyla ilgili talebinizin çok yerinde olduğu kanaatindeyim. Zaten 2015 yılında Ekonomi Bakanlığı’na sunmuş olduğumuz ilimiz için önemli gördüğümüz 5 projeden birini sektörel sanayi siteleri oluşturuyor. İnşallah ilgili bakanlıkların yatırım programına bu konunun dahil edilmesi hususunda İlimizin tüm sorunlarının çözümü noktasında çok büyük bir gayret gösteren valimiz ve milletvekillerimizin de desteği ile iş dünyasının bu beklentisini çözeriz. Yine bu konu kadar önemli olan diğer bir hususta ilimizin teşvik yasası konusundaki beklentisidir. Oda olarak bu hususta çok önemli girişimler ve görüşmeler yaptık. Yine valimizin girişimleri, milletvekillerimizin desteği ve odamızın organizasyonunda kısa bir süre içerisinde bakanlık müsteşar ve müsteşar yardımcısının katılımı ile bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Bakanlarımızın da bizlere konu hakkında destek sözleri bulunmaktadır. Bu konuyu da çok kısa bir süre içerisinde Elazığ’ın gündeminden kaldıracağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA