Denizli'de Yetiştirme Yurdunda Şiddet İddiası

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Erkek Yetiştirme Yurdunda kalan çocuklara şiddet uygulandığını öne sürerek, yetiştirme yurdunda yaşandığını belirttiği 'erkek çocuğuna kötü davranış'ile ilgili görüntü kaydını medya mensupları ile paylaştı Sancar: 'Yemekhanede yemek yiyen bir çocuğa bir erkek görevli boynundan tutarak, bir kadın görevli ise yemek yediği tabağa vurarak şiddet uygulamıştır'Yurt yetkilileri: 'Olay 2015 yılının Eyül ayında yaşandı. Görevliler hakkında soruşturma açıldı ve kurumla ilişkileri kesildi'

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Erkek Yetiştirme Yurdundaki görevlilerin çocuklara şiddet uygulandığını ileri sürerek, 'bir erkek çocuğuna kötü davranış' ile ilgili görüntü kaydını basın mensuplarıyla paylaştı.

Sancar, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdunda yaşanan sıkıntılara değindi.

'Yetiştirme yurdu skandalları'nın ardı arkasının kesilmediği savunan Sancar, Denizli'de yurtta kalan bir çocuğun yemekhanede yemek yediği sırada iki görevli tarafından kötü muameleye maruz kaldığını bildirdi.

Sancar, olayla ilgili görüntülerin bir kopyasının bir kaç gün önce kendilerine ulaştığını belirterek, şöyle konuştu:

'Görüntülerde, yemekhanede yemek yiyen bir çocuğa bir erkek görevlinin boynundan tutarak, bir kadın görevlinin ise yemek yediği tabağa vurarak şiddet uygulamıştır. Görüntüleri izlerken büyük üzüntü duyduk. Buradan görevlileri iş başına davet ediyoruz. Oradaki bizimde çocuğumuz olabilir. Görüntüler bize geldi ve inceledik doğrulunu kesinleştirdik. Önce bir erkek görevli ardından bir kadın görevli yurttaki çocuğa şiddet uyguluyor. Çocuk yemeği yemeden kalkıp gidiyor. Bu konuda ihmali olanlara, sayın bakana, sayın valiye soruyorum. Kendi çocuğunuza böyle bir şey yapılsa ne yapardınız? Kendi çocuğunuzun boynu sıkılsa öylece seyredebilir misiniz? Kendi çocuğunuzun suratına yemek tabağı fırlatılsa öylece bakar mısınız?'

- Soruşturulan görevlilerin kurumla ilişkileri kesilmiş

Denizli Sosyal Yetiştirme Yurdu yetkilileri ise olayın 2015 yılı Eylül ayında yaşandığını, söz konusu görevliler hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından gelen müfettiş tarafından soruşturulan görevlilerin kurumla ilişkilerinin kesildiği ve bir başka kurumda gönderildiğini aktaran yetkililer, halen soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.
Kaynak: AA