CHP Denetmenleri Seyman Ve Adıgüzel Bilecik'te

CHP Parti Meclisi Üyesi Yaşar Seyman ile İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Meclis çatısı altında çocuk hakları komisyonu kurulması gerektiğini söyledi.

Bileciği ziyaretleri sırasında CHP il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini, hergün insanlık onurunun ayaklar altına alındığını, kadınların cinayetlere kurban edildiğini ve çocukların istimar edildiğini iddia ederek, Karaman'daki davanın ilk günü olduğunu hatırlattı.Adıgüzel, Kadın ve Aile'den Sorumlu Bakan Sema Ramazanoğlu'nun kurumu korumaya çalıştığını iddia ederek, Türkiye'de böyle vakaların çok olduğunu Karamanda gerçekleşen olayın sadece buzdağının görünen yüzü olduğunu ve Türkiye'de çok daha büyük sıkıntılar yaşandığını anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

CHP grubu olarak, çocukların haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade eden Adıgüzel, CHP Kadın ve Çocuk Hakları İnceleme Komisyonu ile meclis çatısı altında çocuk hakları komisyonu kurulması gerektiğini diğer partilere anlatacaklarını ve daha sonra meclis başkanına sunup bütün partilerden destek isteyeceklerini açıkladı.

Adıgüzel sözlerini şöyle sürdürdü:

'Biz terör araştırılsın diyoruz. Çocuklar istimar edildi deniyor. Hepimizin en değerli varlığı geleceğimiz, çocukların başına gelenlerin bile araştırılmasına karşı çıktılar. Ülkemiz yangın yeri 7 Haziran sonrasında hergün şehit haberleri geliyor. 400'den fazla şehidimiz var, binden fazla sivil öldü, Karman'da 45 çocuk istismara uğradı diyoruz. Bunlar her biri bir can, ülkemizin bir değeri. Lütfen her oy verdiğinizde şehitleri düşünün.'

Parti Meclisi Üyesi Yaşar Seyman da, CHP'de kadın ve genç sorunu bulunmadığına dikkat çekerek, iyi örgütlemenin gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA