Canik'te İstişare Toplantısı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, düzenlenen istişare toplantısında sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Canik'te İstişare Toplantısı
Canik Muhtarlar Derneği tarafından dernek binasında istişare toplantısı düzenlendi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin ve muhtarların katıldığı toplantıda birlik ve beraberlik örneği sergilenirken, Başkan Genç ilçe genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi, muhtarları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini dinledi. Yoğun ilginin olduğu toplantıda ayrıca muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ise istek, öneri ve taleplerini dile getirdi.

“HEDEF, MUTLU BİR ŞEHİR”

Muhtarların halka en yakın insanlar olduğunun altını çizen Başkan Genç, "Halkımızla, muhtarlarımızla, meclis üyelerimizle, sivil toplum örgütlerimizle birlik ve beraberlik içerisinde bugün Canik’i Türkiye’nin gözbebeği olan bir ilçe yaptık. İnşallah bu başarılarımızın devamı gelecek. Muhtarlarımız hizmet zincirinin en önemli halkalarından birini oluşturmaktadır. Her zaman istişare halinde oluyoruz. Bizim tek derdiğimiz şehrimizi daha ileri noktalara taşımaktır. Bu noktada fikirlerimizi ortaya koyuyoruz. Kimseyle kavgamız yok. Biz şehrimizin ve halkımızın hakkını savunuyoruz, bu şehir için fikirlerimizi dile getiriyoruz" dedi.

İLKLERİN VE ENLERİN BELEDİYESİ

İlçede vatandaşlar, muhtarlar, STK’larla aile olduklarına işaret eden Genç, "Hayata geçirdiğimiz onlarca projeyi önce halkımızın desteği ile sonrasında ise kamu kurum kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla ortak hareket ederek yaptık. Birlikte başardık. Çünkü biz iyi bir ekibiz. Ekip olunmadan hiçbir şey olmaz. Biz Canik’te bu sayede olmaz denilenleri başardık. İki yıl gibi bir zamanda söz verdiğimiz bütün projeleri hayata geçiriyoruz. Yapamayacağımız veya yetkimiz olmayan hiç bir şeyi söz vermedik. 12 yıldır ilklerin ve enlerin belediyesi olduk. Diğer belediyelere öncü ve örnek olduk. Bu başarı hepimize aittir" diye konuştu.

YENİ MAHALLELERE ÖZEL EKİP

Yeni mahallelerle ilgili özel çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Genç, "Belediyemize yeni dahil olan mahallelerimiz için oluşturduğumuz özel ekip var. Bu ekibimiz seçim sonrası yeni mahallelerin sorunlarını tek tek tespit etti. Her mahallemiz için özel dosyalar hazırladık. Ve var olan sorunları kısa sürede çözdük. Mahallelerimizde görevimiz olmamasına rağmen çevre düzenlemesi yapılmayan okulumuz kalmadı. Camilerimizin çoğunluğunun çevresine estetik görünüm kazandırdık. Çünkü bir mahallenin ruhunu okullar ve camiler oluşturur. Seçim öncesi ne söz vermişsek teker teker yerine getiriyoruz. Bizim tek gayemiz halkımıza, ilçemize ve şehrimize hizmet etmektir" diye konuştu.

“BAŞKANIMIZ DAİMA YANIMIZDA”

Kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Genç’e teşekkür eden Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç de, "Canikli muhtarlar olarak ilçemize yapılan çalışmalardan son derece memnunuz. İlçemizi 50 yıl ileriye götüren başkanımıza verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ne zaman ihtiyacımız olsa her zaman yanımızda olduğunu hissettiriyor. Bundan sonra da uyum içerisinde güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Hem bir araya gelmek hem de Belediye Başkanımız, muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimizin temsilcileri ile istişare yapmak istedik" ifadelerini kullandı.

BİRLİK-BERABERLİK ÖRNEĞİ

AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ise Canik’te düzenlenen istişare toplantısının birlik ve beraberliğinin güzel bir örneği olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Hiç bir siyasi düşünceye bakmadan şehrimizin yararı noktasında bir araya gelebilmemiz şehrimizin en büyük kazanımıdır. Bu bakımdan bu istişare toplantısını çok önemsiyorum."

Konuşmaların ardından toplantıya katılan muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, istek, şikayet ve önerilerini dile getirdi. Başkan Genç, önerileri tek tek not aldı.
Kaynak: İHA