Boru Bağlantılarında Damping Önlemine Devam

Çin menşeli demir veya çelikten belirli boru bağlantı parçalarına yönelik damping önleminin sürdürülmesine karar verildi.

Çin menşeli demir veya çelikten belirli boru bağlantı parçalarına yönelik damping önleminin sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan i̇thalatta haksız rekabeti̇n önlenmesi̇ne i̇li̇şki̇n tebli̇ğler, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, yerli firmalarca, Çin menşeli demir veya çelikten belirli boru bağlantı parçalarına ilişkin dampinge karşı mevcut önlemin yürürlükten kalkması halinde, önleme tabi üründe dampingin ve zararın devam etmesinin veya yeniden oluşmasının muhtemel olduğu iddiasıyla nihai gözden geçirme soruşturması açılması talep edildi.

Soruşturma sonunda, Çin menşeli flanşlar, dirsekler, kavisler ve diğer ürünler için 663 dolar/ton olarak uygulanan dampinge karşı önlemin devam ettirilmesine karar verildi

- Yassı çelikte başvuru geri çekildi

Öte yandan, yerli üreticiler Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ, Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi AŞ ve Çolakoğlu Metalurji AŞ tarafından yapılan, İskenderun Demir ve Çelik AŞ ile HABAŞ tarafından da desteklenen başvuru üzerine, Çin, Fransa, Japonya, Romanya, Rusya, Slovakya ve Ukrayna menşeli sıcak haddelenmiş yassı çelik için damping soruşturması başlatıldı.

İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu, yerli üreticiler tarafından yapılan damping önlemi başvurusunun soruşturma süresi içerisinde başvuru sahibi firmalarca geri çekilmesi nedeniyle soruşturmanın önlemsiz olarak kapatılmasına karar verdi.
Kaynak: AA