Akıllı Şehirler Fuarı'nda Tepebaşı'na Büyük İlgi

İstanbul’da düzenlenen 4.Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’na katılan Eskişehir Tepebaşı Belediyesine yoğun ilgi gösterildi.

Akıllı Şehirler Fuarı'nda Tepebaşı'na Büyük İlgi
Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı’nın devamı olarak 2014-2020 yılları arasında yürürlükte olacak yeni dönem Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı olan Horizon 2020’nin “Akıllı Şehirler ve Toplumlara Çözüm Üretmek” isimli proje çağrısıyla 20 başvuru arasından ikinci seçilerek, 5 milyon Euro’luk hibe almaya hak kazanan Tepebaşı Belediyesi, fuar alanında, pek çok projesini anlatma fırsatı buldu. Elektrikli otobüsler, hibrit araçlar, güneş enerji sistemleri ve benzer projeler ile fuar alanında fark oluşturan Tepebaşı Belediyesi’nin standı büyük ilgi gördü.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, belediyede yaptıkları bir çalışmalar sonrasında kongre ve fuara davet edildiklerini ifade etti.

Stantların da yaptıkları çalışmaların görsellerinin olduğunu söyleyen Ataç, “Bu deneyimlerimiz burada takdirle ve beğeniyle karşılanıyor. İnsanların kent yaşamında önemli beklentileri var. Yerel yönetimler her zaman olduğu gibi öncülük yapacaklar. Tepebaşı belediyesi de her zaman olduğu gibi deneyimleri sayesinde burada yer alıyor. Geçtiğimiz yıl akıllı şehirler konusunda Avrupa Komisyonundan almış olduğumuz 5 milyon Euro hibe ile bu konuda lider belediyeyiz. Bunu gururla her yerde anlatıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA