Adalet Bakanı Bozdağ, Trabzon'da

Bozdağ: 'Hukuk klinikleri projesi, hukuk fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin pratikle buluşmasına, vatandaşlarımızın yargıda olan sorunlarıyla yüzleşmesine, bunlara çözüm üretmesine yardımcı olan bir sistem' 'Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi başarıyla bunu uyguluyor. İnşallah KTÜ Hukuk Fakültesiyle beraber de biz bu projeyi Trabzon'da uygulayabiliriz'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hukuk klinikleri projesinin, hukuk fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin pratikle buluşmasını sağladığını belirterek, 'Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi başarıyla bunu uyguluyor. İnşallah KTÜ Hukuk Fakültesiyle beraber de biz bu projeyi Trabzon'da uygulayabiliriz.' dedi.

e-Adalet Uygulamaları Sempozyumu için kente gelen Bakan Bozdağ, sempozyumun ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal'ı ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleştirilen ziyarete, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, KTÜ Rektör Yardımcısı Yusuf Şevki Hakyemez ile AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de eşlik etti.

Hukuk Fakültesi'ni gezen ve Dekan Yusuf Şevki Hakyemez ile bir süre sohbet eden Bozdağ, fakülte binasındaki duruşma salonunun açılışını gerçekleştirdi.

Bozdağ, burada gazetecilere yaptığı konuşmada, ''Hukuk fakülteleri bildiğiniz gibi daha ziyade teorik eğitim veriyor ama biz bakanlık olarak, hukuk fakültelerinin teorik eğitimi pratikle bütünleştirmesi gerektiğine inanıyoruz.'' ifadesini kullandı.

Hukuk klinikleri projeleri olduğunu ifade eden Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültemizle beraber yürütüyoruz. Orada da hukuk klinikleri projesiyle hukuk fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin pratikle buluşmasına, vatandaşlarımızın yargıda olan sorunlarıyla yüzleşmesine, bunlara çözüm üretmesine yardımcı olan bir sistem. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi başarıyla bunu uyguluyor. İnşallah KTÜ Hukuk Fakültesiyle beraber de biz bu projeyi Trabzon'da uygulayabiliriz. Öğrencilerimizin işin içinde olarak hukuk eğitimi görmeleri, mezuniyetten sonra başarılarına çok büyük katkı sağlayacaktır. Ben bu salonumuzun hayırlı olmasını diliyorum.''

Bakan Bozdağ, öğrencilere hitaben de konuşma yaparak, hukuk felsefesi dersinin ve hukuk Türkçesinin önemini vurguladı.

- Uzungöl ziyareti

Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesine geçen Bozdağ, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül ile İlçe Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından karşılandı.

Bakan Bozdağ, beraberindeki Vali Abdil Celil Öz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, KTÜ Rektör Yardımcısı Yusuf Şevki Hakyemez ile Uzungöl'ün çevresini gezdi.
Kaynak: AA