Yüreği Yanan Babadan Terör Örgütüne Tepki

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan Salih Tuy, polise taş attığı gerekçesiyle 18 yaşındaki oğlunun tutuklandığını, terör örgütü PKK'nın oğlunun hayatını kararttığını söyledi Baba Tuy: 'Çocuklarımızı kötü yola yönlendiriyorlar. Çocuğumun okula gitmesini ve topluma faydalı biri olmasını istiyorum' 'Hani Kürtlerin temsilciliği. Bir günde insanların bir ömür boyu kazandıklarını, varını yoğunu niye ateşe verdiniz? Yüreğim yanıyor' '1980'lerde 'çocuklarınızı okula göndermeyin' derlerdi. Bunu söyleyenler çocuklarını okula gönderdi. Çocukları savcı, hakim ve doktor oldu. Biz sokak çocuğu olduk. Aynı şeyi 1990'larda da yaptılar. Çocuğuma 'okula git' deseler kabul ederim. Ama çocuğuma 'git taş at' deseler bunu kabul etmem'

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan Salih Tuy, polise taş attığı gerekçesiyle 18 yaşındaki oğlunun tutuklandığını belirterek, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Silvan'da yaşayan Tuy, polise taş attığı için gözaltına alınan, ardından tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Cezavi'ne gönderilen oğlunu ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 2 yıl önce tutuklandığını, işsiz olduğu için oğlunu ziyaret etmek için borç para aldığını söyledi.

Terör örgütünün, oğlunun hayatını kararttığını kaydeden Tuy, örgütün kazdığı çukurlardan dolayı insanların yıllarca paralarını biriktirip aldığı evlerin ve arabaların bir günde yakılıp yıkıldığını belirtti. Tuy, şöyle devam etti:

'Beni sözlü olarak çok defa tehdit ettiler. En çok oy aldıkları yerde insanları tehdit ediyorlar. Böyle bir zihniyet olur mu? Bunlar böyle yaparsa Kürtlere hiçbir faydası olmaz. Çukurlardan Güneydoğu halkı bıkmış. 50 yıl çalışıp bir ev ve araba alan insanların evleri yıkıldı, yakıldı. Silvan, Sur, Nusaybin yıkıldı. Hani Kürtlerin temsilciliği. Bir günde insanların bir ömür boyu kazandıklarını, varını yoğunu niye ateşe verdiniz? Yüreğim yanıyor. Haziran ayından bu yana yüreğim yanıyor. Çocuğum tutuklandığından beri gözüme uyku girmiyor.'

- 'Bunu DBP teşkilatı yaptı'

'Oğlumun eline kim taş verip attırdı? Birileri onu yönlendirdi. Silvan'daki DBP teşkilatı bunu yaptı' diyen Tuy, çocukların kötü yola yönlendirildiğini kaydetti. Terör örgütüne tepki gösteren Tuy, şöyle konuştu:

'Çocuklarımızı kötü yola yönlendiriyorlar. Ben çocuğumun okula gitmesini ve topluma faydalı biri olmasını istiyorum. 1980'lerde çocuklarınıza okula göndermeyin derlerdi. Bunu söyleyenler çocuklarını okula gönderdi. Çocukları savcı, hakim ve doktor oldu. Biz sokak çocuğu olduk. Aynı şeyi 1990'larda da yaptılar. Çocuğuma okula git deseler kabul ederim. Ama çocuğuma 'git taş at' deseler ben bunu kabul etmem.'

- 'Aldıkları maaşları, evleri yıkılanlara versinler'

Tuy, halkı savunduğunu iddia eden HDP'nin samimi olmadığını, en küçük eleştiride hemen saldırıya geçtiklerini aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Çukurların arkasında olan gençler, bazılarının çıkarı için oraya gönderiliyor. Çocuklarımızı kullanarak kendilerini yüceltmeye çalışıyorlar. Çukurlardan dolayı insanların yıllar boyunca parasını biriktirip yaptığı evler yıkıldı. Bu halka yazık değil mi? Bugün HDP'nin yaptığı siyaseti eleştiremiyorsun. Hemen saldırıyorlar. 57 milletvekilleri var, 100'e yakın belediye var. Gelsinler aldıkları maaşları, evleri yıkılan yoksul insanlara versinler.'

Tuy, 'İnsanlar korkudan konuşamıyor. Bunların zihniyeti bu. Bu zihniyeti değiştirmeleri lazım. Çocuklara kötü yolları gösteriyorlar. HDP'nin her mitinginden sonra olay çıkıyor' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA