Yerli Üretim İnsansız Hava Araçları Trabzon'da Tanıtıldı

Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği’nin (ANADER) ülke genelinde başlattığı Gelişen Türkiye Konferanslar Dizisi’nin ilki Yüksek Teknolojide Milli Hamleler-Bayraktar İnsansız Hava Araçları başlığıyla Trabzon’da gerçekleştirildi.

Yerli Üretim İnsansız Hava Araçları Trabzon'da Tanıtıldı
Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyonda Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon eski Milletvekili Asım Aykan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Bayraktar AŞ’nin kurucusu Özdemir Bayraktar, Bayraktar AŞ Genel Müdürü Haluk Bayraktar kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, STÖ temsilcileri, siyasiler ve öğrenciler hazır bulundu.

Programda katılımcılara seslenen Trabzon Valisi Öz, bilim ve teknoloji alanında dünya çapında önemli bir rekabet yaşandığını ifade ederek, “Ülkemizde de bu alanda ciddi stratejik hedeflerimiz var. Önemli kurumlarımız var müteşebbis Türk insanı da bu gelişmelere sahip çıkarak yarınlara daha güvenle balkıyor. Bir toplu iğneyi bile yapamayan bir ülkeden bugün savunma sanayindeki pek çok bileşenleri yapabilen bir millet ve devlete adım adım gidiyoruz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuşmasında, bilim ve teknolojinin milletlerin varlığında artık çok önemli bir yer tuttuğunu kaydederek, gençlerden bu alanda kendilerini çok iyi yetiştirmelerini istedi.

Bilim ve teknolojinin hakimiyette asıl unsur olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, “Gençlerimize bir vizyon, bir bakış açısı getiren, ileri teknoloji alanında milli üretim yapan Sayın Özdemir Bayraktar ve evlatlarına millet adına teşekkür ediyorum. Bizim geleceğimiz olan gençlerimize söyleyeceğimiz; Mutlaka köklerine bağlı olarak maneviyata ve ahlaka, çalışkanlığa ve dürüstlüğe sahip olarak bilim ve teknolojinin her şeyin hakimiyetinde asıl unsurlarından biri olduğunu bilerek bu konferansı takip etsinler” ifadelerini kullandı.

ANADER tarafından düzenlenen programda protokol konuşmalarının ardından Bayraktar AŞ Genel Müdürü Haluk Bayraktar konferans verdi ve katılımcıların sorularını yanıtladı.
Kaynak: İHA